2012 okt 27, Kategória: Autó, 2 124 Megtekintés

Kötelező gépjármű biztosítás váltás 2013 -as évre vonatkozóan


Kötelező gépjármű biztosítás váltás 2013 -as évre vonatkozóan

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, azaz KGFB váltásra alig egy pár nap múlva már lehetőségünk lesz, ha gépjárművünket 2010.január elseje előtt helyeztettük üzembe. A kötelező biztosítás évfordulós váltása közeleg tehát a magyarországi autósok majdnem a felének.

A KGFB szerződésünk 2013-ra automatikusan újrakötődik, ha nem kívánunk váltani, vagy akár elfeledkezünk róla a váltási időszakban, szerződésünk az addigi biztosítónál automatikusan meghosszabbodik egy évre. Nem marad senki biztosítás nélkül, de azért az árakkal még lehet spórolni, ha odafigyelünk.

A biztosítók 2013 –ra érvényes tarifáit október második felében hozzák nyilvánosságra. Amennyiben egyenként lekért táblázatokat akarunk áttanulmányozni, számítanunk kell rá, hogy nem könnyű rajtuk az eligazodás, még szakembereknek sem. A felmondásnak és az új megkötésnek november-december folyamán meg kell történnie, ha nem akarunk számítási hibák mellett az időből is kicsúszni.

A KGFB akkor mondható fel, ha a felmondás a szerződés pontos évfordulója előtt legalább harminc nappal beérkezik a biztosítóhoz, míg az új biztosítóval meg kell kötnünk szerződésünket december 31-ig. Praktikusan azt javasoljuk, hogy december 1-ig mondjuk fel a régi KGFB –t.

Új kötelező biztosításunk megkötése 2013-ra

A felmondást és az időbeni újrakötést követően még január hónap folyamán be kell kérjük előző biztosítónktól a lezárult év kártörténetének igazolását, majd ezt új biztosítónknak meg kell küldeni. Újabb üzembehelyezésű autók, motorok számára, azoknak, akik 2010 01. 01 után vásárolták meg gépjárművüket, a váltás évfordulója nem az év vége, hanem a vásárlás napja. A baleseti adót a kalkulátor külön számolja, ami a biztosítási díj 30%-a egységesen, függetlenül attól, hogy okoztunk e bármiféle balesetet, így ezzel nincs sok tennivaló a befizetésén kívül.

Online ügyintézéssel egyszerűbb a váltás!

Mindezeknél egyszerűbb ügyintézésre van kilátás, ha a biztosítóváltást interneten keresztül, úgynevezett online alkusszal, online kalkulátoron keresztül intézzük. Egyrészt egészen rövid időráfordítással képbe kerülhetünk a különböző biztosítók díjaival, azok összehasonlításával, és így egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt, azonos feltételek mellett. Minden egyéb technikai tennivalót is rábízhatunk az alkusz cégre, a lebonyolítást elvégzik helyettünk, így nem kell bajlódnunk a részletek figyelemmel követésével, és megkíméljük magunkat a stressztől, hogy kihagyunk valami fontos részletet. Az online KGFB kalkulátor használata lépésről-lépésre egyszerűen követhető.

Online kötési kedvezményekre is lehetőségünk nyílik az előnyös váltással járó komoly megtakarítások mellett, ami akár 10% is lehet.

Spóroljon amennyit csak lehet, kövesse figyelemmel a KGFB 2013-as árainak alakulását és válasszon idejében. A drasztikus árcsökkenések megálltak, de még mindig az látható, hogy aki vált, az 10-20%-ot átlagosan még mindig tud nyerni. Megéri újrakötni online!
Szerző: Riskonline.hu


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press