2022 Júl 12, Kategória: Egészség, Szépség, 990 Megtekintés

Kockahas edzés otthon – Ideje belevágni!


Kockahas edzés otthon – Ideje belevágni!

Mindenki kockás hasról és formás izmokról álmodik. Ahogy azonban belevágunk az életmódváltásba, a legtöbbször azt tapasztaljuk, hogy a sok századik hasprés is hiábavalónak bizonyul. Nem véletlen, hiszen az áhított kockák elérése nem csak azon múlik, hányszor húzogatod helytelenül a nyakadat. Kezdjük ott, hogy a hasprést, és a hagyományos hasizom-gyakorlatokat a legtöbben nem megfelelően végzik. Hiába durrantod be a hasizmod, másnap maximum izomlázzal fogsz szembesülni. Fontos tehát, hogy étkezési szokásaid is megváltoztasd, s a teljes testre kiterjedő mozgásformák mellett tedd le a voksod. Mennyire kivitelezhető ez otthon?

Egyre többen döntenek úgy, hogy az otthoni edzésterveket választják. Időt, üzemanyagot lehet megspórolni azzal, ha nem kell a konditeremig elautózni, ráadásul még csak alkalmazkodnod sem kell másokhoz. A kézi súlyok és a bokasúlyok mellett a hulahopp karika és a gumiszalagok is remek választásnak bizonyulnak az otthoni edzés megtámogatására, de kezdésnek a saját testsúllyal végzett gyakorlatok is bőven elegendőek lesznek.

Minden, ami a törzs hajlításával, fordításával van kapcsolatban, hasznos gyakorlatnak számít a hasizmok tekintetében. A felülések mellett a fekvőtámasz is az erősen ajánlott kategóriába tartozik. A statikus és dinamikus gyakorlatok együttese után érezni fogod, hogy ez bizony egészen másfajta átmozgatás, mintha csak a felülésekre koncentrálnál. A www.intenset.hu weboldalon rengeteg hasznos tippet találhatsz a kockás has eléréséhez.

Hiába edzel azonban keményen, ha közben táplálkozásoddal nem támogatod meg a kockahas eléréséhez vezető folyamatot. Nők számára 140 gr szénhidrátot és 175 gramm fehérjét érdemes fogyasztani, a férfiaknál ez 160 gramm szénhidrátra és 190 gramm fehérjére emelkedik. Mivel fehérje nélkül nincs izomépítés, ezért fontos, hogy ezt jól felszívódó forrásból vigyük be. A csirke-rizs párosítását végleg elfelejthetjük, viszont a protein shake már inkább bizonyul jó választásnak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az étrend helyes összeállítása és a nasik elkerülése nélkülözhetetlen. Az ízesített fehérjeporok kiválóan pótolják a desszertet, és a minőségi alapanyagok fogyasztásával az éhezéstől sem kell tartanod. Minden csak elhatározás kérdése, és amint kezded látni az eredményeket, úgy lelsz újabb motivációkra. Végül ne feledd, a versenyeken látott hasizmok hosszú távon nem tarthatóak, hiszen több hetes felkészülés, vízmegvonás van mögöttük. Törekedj inkább arra, hogy az életmódodban tartható megoldásokat iktass be életedbe, melyek alkalmasak céljaid elérésére.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press