2015 aug 02, Kategória: Cég, 4 205 Megtekintés

Képezzük magunkat jó cégvezetővé!


Képezzük magunkat jó cégvezetővé!

Mostanság az interneten elszaporodtak azok a hirdetések, melyek különböző képzéseket kínálnak a munkaképes korú lakosság minden rétegének. Ebből a versenyből természetesen azok sem maradhatnak ki, akik cégek, vállalatok vagy akár közigazgatási szervek vezetőinek nyújtanak képzést. Ezek közül nem kevés csak pénzlehúzás, azonban minden cégvezető találhat olyan képzést, mely segít neki jó főnökké válni.

A konfliktuskezelő és érzékenyítő tréningek minden bizonnyal mindannyiunk hasznára válhatnak, annak ellenére, hogy legtöbben lenézik ezeket. Mikor egy ilyen képzésre a vezetők beíratják a dolgozókat, mindenki húzza a száját, mert véleményük szerint nekik nincs szükségük ilyesmire. A felmérések azonban teljesen mást mutatnak: a munkavállalók közel nyolcvan százaléka nem tudja megfelelően kezelni a munkahelyi konfliktusokat, emiatt gyakran romlik munkateljesítményük, sok esetben el is hagyják egy-egy probléma miatt állásukat. A cégek vezetőinek pedig hatványozottan fontos, hogy a konfliktushelyzeteket a helyén tudják kezelni.

A vezetéselméleti tanfolyamok kifejezetten cégek főnökeinek szánják. Ezeken elsajátíthatjuk a gyakorlatban alkalmazható vezetési technikákat, illetve megtanulhatjuk a vezetéssel kapcsolatos más aspektusokat. A képzések jelentős része gyakorlati oktatással is párosul, ahol begyakorolhatjuk az elsajátított ismeretek alkalmazását.

Természetesen megannyi elméleti és gyakorlati képzés létezik még, melyeket vállalatvezetőként számunkra ajánlanak az emberi erőforrás menedzselésére szakosodott cégek. A kiválasztásukkor azonban mindig legyünk körültekintők: vizsgáljuk meg, milyen cég tartja a tanfolyamot, milyen tapasztalattal és tanúsítványokkal rendelkeznek, milyen árakon ajánlják szolgáltatásukat, és milyen véleménnyel vannak róla a tréninget már elvégző személyek.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press