2019 Már 26, Kategória: Otthon, 1 074 Megtekintés

Jelenleg hol mozognak a zárbetét árak?


Ha az otthon biztonsága kerül szóba, akkor az alkalmazott zárak kiemelt jelentőséggel bírnak. A többféle biztonsági ajtó mellett a zárbetétek is minden korábbinál szélesebb választékban jelen vannak a piacon. Sokak számára nem mindegy, hogy milyen típust választanak, és e tekintetben az árak kevésbé fontosak, mint azt a legtöbben gondolnák. Az olyan oldalakon, mint a zardepo.hu megnézheti, hogy jelenleg hol mozognak a zárbetét árak.

S hogy miért ilyen fontos kiemelt figyelmet fordítani a minden szempontból megbízható zárakra? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a silány minőségű, régi, korszerűtlen zárakkal a behatolók akár fél perc alatt elbánnak. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy körülbelül ennyire van szükségük ahhoz, hogy féltett életterünkön belülre kerüljenek. A közbiztonsággal kapcsolatban érdemes némi fenntartással lenni, s ha azokról a terekről van szó, melyek akár egy élet munkáját rejtik, akkor korántsem mindegy, hogy milyen védelemben részesítjük azokat.

Persze az anyagiak védelme nem minden, ugyanis akár saját és szeretteink épsége is múlhat azon, hogy bejutnak-e illetéktelenek otthonunk falai közé. S hogy milyen zárbetétek közül válogathatunk? A normál típusok mindkét oldalon mechanikus kulccsal nyithatóak. Ezektől abban különböznek a gombos zárbetétek, hogy miként nevükből is adódik, a belső oldalon kulcs helyett egy forgatógomb szolgálja a nyitás és zárás funkcióját. E típus nagy előnye, hogy nem felejthetjük bent a kulcsot, tehát lehetetlen kizárni magunkat saját lakásunkból.

Az úgynevezett biztonsági kódkártyás zárbetétek esetén kulcsot csak kódkártya felmutatásával lehet készíttetni, ám másolni nélküle is lehetséges. Természetesen léteznek ma már olyan zárbetétek is, melyeknek kulcsai másolásvédelemmel ellátottak, tehát kizárólag a kódkártya birtokában másolható a kulcs. A korszerű megoldások hívei számára az elektromos zárbetétek ajánlottak. Ezekhez nincsen szükség kulcsra, hiszen egy számkombinációs zár gondoskodik az ajtó nyitásáról és zárásáról. Érdemes azt is tudni, hogy a biztonságos zárbetétek már számos védelmi funkcióval is bírnak, így például a fúrás, letapogatás vagy törés ellen is megfelelő védelmet biztosítanak, ezzel óvva a privát szférát.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press