2014 ápr 13, Kategória: Pénzügy, 2 455 Megtekintés

Itt elérhető a nyugdíj előtakarékosság kalkulátor


Itt elérhető a nyugdíj előtakarékosság kalkulátor

Magyarországon jelenleg csupán a munkaképes korú lakosság hat százaléka gondolja úgy, hogy plusz megtakarításokkal tesz a gondtalan nyugdíjas évek érdekében. A tények pedig azt mutatják, hogy az állami rendszer által nyújtottak korántsem elegendőek ahhoz, hogy a nyugdíjba vonulás után is a megszokott életszínvonalon éljünk. Szeretné tudni, mennyit kell ma félretennie azért, hogy ne szűkölködjön anyagiakban? – Nézze meg a nyugdíj előtakarékosság kalkulátort itt! Érdemes már most gondolkodnia azon, hogy miként éli meg idős napjait, tegyen a jelenben érte!

A témával foglalkozva természetesen nem mehetünk el a nyugdíj előtakarékossági számla mellett, amelyre a vonatkozó adójogi szabályozás jelentős változáson ment keresztül a közelmúltban. Sok esettel ellenben a befektetési számlán levő összeg hozamai adómentesek, sőt, a befizetések után húsz százalék jóváírható – kizárólag a nyugdíj előtakarékossági számlán. Ennek célja gyakorlatilag az állami hozzájárulás, s ezzel az emberek arra ösztönzése, hogy foglalkozzanak az öngondoskodás kérdésével.

A jóváírható összeg jövedelemtől függetlenül maximálisan 100 000 forint lehet, de ha még 2020 előtt megy nyugdíjba, akkor akár 130 000 forintot is kitehet ez. Fontos tudnia, hogy ezen a számlán az összeget célszerű valóban csak nyugdíjcélra felhasználni, ha ugyanis korábban nyúl hozzá, akkor azonnal adókötelessé válnak a hozamok, a már igénybe vett adókedvezményt pedig vissza kell fizetnie, méghozzá 120 százalékban. Tájékozódjon és kalkuláljon előre!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press