2014 dec 14, Kategória: Utazás, 2 230 Megtekintés

Irány az adventi forgatag!


Irány az adventi forgatag!

Nincs az a kifogás, amely “felmentene” bárkit az alól, hogy Advent időszakában egyetlen órácskára sem teszi be a lábát egy igazi adventi vásárra. A Karácsony előtti hetek pörgésében, az év végi hajrában, a “jaj de gyorsan csináljunk  meg még vagy százezer dolgot” érzés gyomorszorító bilincsébe vergődve egy adventi forgatag tudja a leginkább kikapcsolni a rohanást.

Ha pedig eljutottunk ahhoz a kellemes pillanathoz, hogy eldőlt, ideje elindulni egy igazi adventi vásárba, akkor nem is kell mindjárt olyan messzire gondolni, mint Bécs, Prága, netán Varsó, vagy Pozsony, ugyanis kis hazánkban is csodás vásárokba látogathatunk el, maximum a tömeg és a különböző nemzethez tartozók száma lesz egy kicsit kevesebb.

Magyarországon a legnagyobb ismertségnek a Vörösmarty téri karácsonyi vásár örvend, mely bekerült az európai adventi vásárok top 10 listájába is. Sokféle csábító dologgal kell szembesülnie annak, akik ellátogat erre a párját ritkító eseményre. A kürtőskalács, rétes, kenyérlángos, illatozó pecsenyék, sült gesztenye csak ízelítői a gasztronómiai kiválóságoknak, melyek a kézműves csodák közt sétálva energiával töltik fel a nézelődőket. A kihűlés ellen természetesen nem hiányozhat a forralt bor, de puncsot is talál az, aki nem borkedvelő.

Természetesen nemcsak a főváros kiváltsága, hogy igazi karácsonyi hangulatot varázsoljon lakosai és turistái számára. Számos vidéki város szervezi meg advent idején az ünnepi ráhangolódást segítő programjait, elsősorban karácsonyi vásárt, de akár ünnepi fesztiválokat is. Többek közt Pécs, Szeged, Győr, Székesfehérvár, Kaposvár lakosai és a környéken élők is élvezhetik már a karácsonyi hangulatot az adventi vásárok kellemes miliőjében.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press