2015 Már 29, Kategória: Tech, 2 098 Megtekintés

Interaktív játék: hamarosan érkezik a Lumo


Interaktív játék: hamarosan érkezik a Lumo

Maga a Lumo egy interaktív játékokkal és mozgásérzékelővel felszerelt projektor, amely követi és lereagálja gyermekünk mozgását, ezáltal különleges játékélményt biztosít csemeténk számára. Az elképzeléssel a készítők azt kívánták elérni, hogy a virtuális játékok a valóságba kerüljenek át.

A Lumo egy csodálatos játékteret alakít ki gyermekeink szobájából. A készülék alapból százas nagyságrendben tartalmaz különböző játékokat, amelyek hosszú időre lefoglalják a gyerekeket, emellett viszont mozgásra is késztetik őket, mit több, az agyukat is jócskán megtornáztatja. A projektor által kivetített képek mintha tényleg valóságosak lennének: például ha kavicsos talajt vetít ki, mi pedig arrébb rúgunk egy követ, az tényleg elgurul onnét.

A Meg Athavale által megálmodott és megtervezett gépezet a digitális világot tényleg átrepíti a hétköznapok szürke világába. A tervező szerint a projektor segít, hogy játék közben a gyermekek újra felfedezzék a mozgás örömét, ezáltal folyamatosan biztosítva lesz számukra a megfelelő mennyiségű testmozgás. A játék legnagyobb előnye a hagyományos számítógépekkel szemben, hogy a gyerek nem egész nap egy kijelzőt bámul, nem egy pontra fókuszál egész nap.

Természetesen a Lumo más alkalmazásokat is tud futtatni, így akár filmeket is nézhetünk vele, melyeket a falra vetíthetünk. A piacra dobás dátuma 2016 júniusa lesz, de rendelésünket már most leadhatjuk a csodamasinára, ezért 550 dollárt, átszámítva mintegy 150 000 forintot kell fizetnünk. A projekt várhatóan nagy sikert fog aratni: a készítők két nap alatt már 80 000 dollárnyi rendelést fogadtak, és ez a szám biztosan sokszorosára fog nőni a megjelenésig.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press