2013 Sze 20, Kategória: Európa, 2 707 Megtekintés

Horvátország turisztikai látványosságai – utazás az EU 28. tagállamába


Horvátország turisztikai látványosságai – utazás az EU 28. tagállamába

Horvátország Európai Unióhoz való csatlakozásával kétségtelenül gyorsabban elérhetjük a mesés szépségű tengerpartokat, melyek történelmi látnivalókban gazdag városokkal, és páratlan természeti értékekkel szolgálják a tökéletes kikapcsolódást. A magyarok más sok-sok év óta szívesen döntenek a horvát területek mellett, nem véletlen, hiszen például a francia, vagy spanyol úti célokhoz mérten még mindig olcsóbb megoldást kínálnak a pihenésre, ráadásul, ha nem kedveli a repülős utakat, a horvát tengerpartot autóval is viszonylag gyorsan elérheti.

Elsősorban a főszezonnak számító nyári hónapokban indulnak sokan útnak, hiszen a hőmérséklet, és a tenger ekkor ígérik a legjobb körülményeket a strandolásra. Dubrovnik látnivalói, és pazar strandja, a Krk-, vagy a Rab-sziget, a Makarskai Riviéra fürdőhelyei, Zadar, Trogir mind-mind olyan helyek, melyeket nem érdemes kihagyni, ha Horvátország turisztikai látványosságai között keresgél.

A strandolást aktív pihenéssel kötheti össze, hiszen sportolási lehetőségekben sincsen hiány az országban. Vízi sportok, hegymászás, túrázás, vagy éppen a festői szépségű Plitvicei-tavak felkeresése is életre szóló élményeket kínálnak, melyek kapcsán az izomláz garantált. Horvátország turisztikai látványosságai csak tovább folytatódnak a magyar vonatkozást sem nélkülöző várakkal, történelmi nevezetességekkel. 

Az ország természeti kincsei remek alkalmat kínálnak akár ősszel is a kirándulásra, de Horvátország turisztikai látványosságai mellett a hagyományőrző programok, fesztiválok, a remek gasztronómia, és a vendégszeretet is olyan pozitívumok, melyek egyértelműen a terület mellett szólnak.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press