2013 Sze 19, Kategória: Európa, 2 454 Megtekintés

Horvátország EU-csatlakozás dátuma


Horvátország EU-csatlakozás dátuma

Az Európai Unióhoz való csatlakozás nem csak a követendő irányelveken, jogszabályi változásokon, valamint az övezethez való felzárkózáson mutatkozik meg, hanem a szabad mozgás kényelmességén is. Horvátország idén július elsején csatlakozott az unióhoz, s mi ebből magyarként többek között azt is tapasztalhatjuk, hogy a csatlakozás után a nyaralások is sokkal zökkenőmentesebbek lesznek. A horvát tengerpart, és a történelmi nevezetességek népszerűségéhez kétség sem férhet, s a szabad határátlépéssel csak gyorsulni látszik majd az odáig vezető autóút.

Az EU 28. tagállamának fővárosában hajnalig tartó mulatozással ünnepelték az eseményt, mely minden bizonnyal nagy hatással lesz Horvátország jövőjére, gazdaságának alakulására. Nem csak a más tagállamokban elérhető egészségügyi ellátás, a kedvezőbb telefonálási díjak, vagy a szabad tőkeáthelyezés, de az EBB támogatásainak igénybe vételi lehetősége is mindenképpen pozitívumnak számít majd.

A horvátországi regionális fejlesztések mellett várható a munkanélküliség csökkenése, valamint ár-, és árfolyamstabilitási szempontokból is előnyökkel számolhat az ország.

Várhatóan jövő nyáron is sok magyar család, baráti társaság keresi fel a horvát tengerpartot, melynek több üdülővárosa kifejezetten a kisgyermekkel érkezők számára ideális. Az ország Európai Unióhoz való csatlakozásával a mozgás is jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz a hazánk és Horvátország között. A már említett látnivalók, fürdőzési lehetőség, és természeti értékek miatt pedig mindenképpen érdemes lesz a terület mellett dönteni.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press