2014 ápr 25, Kategória: Otthon, 2 118 Megtekintés

Hol kötelező a szénmonoxid jelző és riasztó?


Hol kötelező a szénmonoxid jelző és riasztó?

Szigorodott a szabályozás, ami a szénmonoxid jelző és riasztó elhelyezését illeti, s bár bizonyos intézményekben, szolgáltatóknál és nyilvános helyeken már kötelező annak használata, de büntetésre még egyelőre nem számíthatnak azok, akik nem szerelik fel a készüléket. Mindenesetre ezeket a kéményseprő ellenőrzi.

A szaküzletek és webáruházak széles választékkal állnak a vásárlók rendelkezésére, de sajnos tény, hogy legtöbben tanácstalanul keresgélnek a kínálatban. Néhány hasznos tanáccsal most abban igyekszünk segíteni, hogy mi alapján érdemes választani szénmonoxid jelző és riasztó berendezést. 

Arra mindenképpen figyeljen, hogy olyan terméket válasszon, melynek dobozán megtalálható a gyártási szám, a gyártás időpontja, a CE minősítés, valamint a gyártó neve és elérhetősége. A termékek forgalomba hozatala az Európai Unión belül ma már szigorú előírásokhoz kötött, melyek természetesen hazánkra is jellemzőek.

S hogy mikor írja elő jogszabály a szénmonoxid jelző és riasztó készülék használatát? A bölcsődei, óvodai, iskolai épületek esetében, egyes szálláshelyeken, kórházakban mindenképpen be kell üzemelni azt, de természetesen magánszemélyek számára is javasolt a berendezés, hiszen így megelőzhetőek a mérgezésekből eredő katasztrófák, melyekről a fűtésszezon beindulta után olyan gyakran hallani.

A szükséges eszközt akár webáruházon keresztül is megrendelheti, s így az internetes vásárlás kényelmét kihasználva juthat hozzá ahhoz a termékhez, mely egészségét, és otthonának biztonságát szolgálja majd! Beszerzéskor ne csak az árakat tartsa szem előtt, hanem a megbízható minőséget is!  Az árak 8.000 Ft-tól indulnak és magasra is emelkedhetnek.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press