2013 okt 09, Kategória: Otthon, 2 021 Megtekintés

Hogyan spóroljunk a gázzal?


Hogyan spóroljunk a gázzal?

A fűtésszezon közeledtével a gázfűtéses lakások esetében is egyre több lesz a rezsi. De hogyan spóroljunk a gázzal? Van erre valami mód, vagy maximum a hőfok lentebb állításával tehetünk azért, hogy több maradjon pénztárcánkban? Bár számtalanszor hallani, sokan mégsem veszik komolyan a szigetelés kérdéskörét. Mivel a háztartások lakásfenntartásra fordított kiadásainak körülbelül 70 százalékát a fűtésszámlák teszik ki, így jól látható, hogy nagyon nem mindegy, milyen állapotban vannak a nyílászárók. Egy megfelelő ablak beépíttetésével, vagy a már meglévőnek svéd technológiával történő szigetelésével sokat tehetünk a takarékosság érdekében.

Hogyan spóroljunk a gázzal a fogyasztást illetően? A párologtatás bizonyítottan növeli hőérzetünket, és a rendes felöltözés mellett arról se feledkezzünk meg, hogy ha elmegyünk otthonról, tekerjük lentebb a fűtést.

Amennyiben olyan a helyiség fekvése, a napsugarak is melegíthetnek néhány fokot a hőmérsékleten. Szellőztetéskor inkább válassza a gyors, 5-10 perces műveletet, mintsem résnyire hagyja nyitva akár fél órán át is az ablakot. Lehetőség szerint ne pakolja tele a fűtőtest környékét bútorokkal, vagy nehéz függönyökkel, hiszen ezek gátolhatják a hő áramlását a helyiségben.

S hogyan spóroljunk a gázzal, ha vízmelegítésről van szó? A folyó vízben történő mosogatást jobb, ha elfelejti, de érdemes felszereltetni például víztakarékos szerelvényeket, termosztatikus csaptelepeket. A kellő odafigyeléssel biztos lehet abban, hogy a jövőben meglátja a számlákon a csökkenést.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press