2013 dec 09, Kategória: Egészség, 2 307 Megtekintés

Hogyan működik a reiki?


Hogyan működik a reiki?

A misztikus, lelki feltöltődést adó eljárások, valamint az energiaadás iránt érdeklődők számára bizonyára nem cseng ismeretlenül a reiki kifejezés. Tévhit azonban, hogy a reiki energia használatához valamilyen különleges képességgel kellene rendelkezni, hiszen az első fokozat egy két napos tanfolyam keretében megtanulható. Mindannyian képesek vagyunk elsajátítani a módszert, rendelkezünk minden szükségessel, annak ellenére, hogy ennek nem vagyunk tudatában.

A módszer nem vallás, bár vannak, akik összekapcsolják mind az energia eredetét, mind az eljárás kialakulását illetően hasonló témákkal. Nincsenek tiltásai, rítusai és feltételei, lényege gyakorlatilag abban is áll, hogy közelebb engedjük magunkhoz a világmindenség energiáit, megismerjük saját magunkat, s mindezt képesek vagyunk felhasználni az öngyógyításra. Vannak, akik akkor fordulnak az efféle ezoterikus módszerekhez, amikor az orvostudományba vetett hitük csődöt mond, és a természetfeletti nagyobb bizakodással tölti el őket, mint a hatástalan orvosságok és kezelések.

Ha össze szeretnénk hasonlítani a reiki energiát a bioenergiával, akkor a legfontosabb különbség abban áll, hogy ez utóbbi esetében saját energiánkat használjuk fel, és adjuk át, míg a reikinél egy úgynevezett tiszta energetikai csatornán hívjuk le az adni kívánt energiát. Többek között ezzel magyarázható, hogy reikizés közben nem fáradunk el.

Sokan kételkednek a reiki hatékonyságában, és inkább vélik placebónak az egész folyamat eredményességét, mintsem a természetfelettinek tudnák be, de tény, hogy a kezelés során ellazult állapotba kerülnek az emberek, s beindulnak olyan méregtelenítési folyamatok, melyek az energiák áramlásának útjában álltak korábban. Ezt ráfoghatjuk a hit és a lélek öngyógyító erejére, de valóban nem lehetetlen, hogy az ezoterikus tudományágnak köszönhető olyan gyógyulások, melyek a hagyományos orvoslásra sem következtek be. 

A kezelést végző tenyerével érzi az aktuális energiaszinteket, állapotot, s az ellazultság, a testen áthaladó meleg érzet mind olyan kísérőjelenségek, melyekről beszámolnak azok, akik részt vesznek a kezelésen, és nem utasítják el ezt, a már számtalanszor bizonyított tudományt. A gyógyszerek és azok mellékhatásai helyett érdemes egy esélyt adni e japán eredetű módszernek. 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press