2012 okt 24, Kategória: Egészség, 2 017 Megtekintés

Hogyan lehet egészséges a fogyókúra?


Hogyan lehet egészséges a fogyókúra?

Igazából a válasz egyszerű: nem fogyókúrázni kell, hanem egészségesen élni. Azonban azoknak az embereknek, akik lényeges túlsúllyal kell megküzdeniük, ez nem biztos, hogy ilyen könnyedén megválaszolható dilemma.

Aki valaha is megpróbált már határokat szabni magának, akár étkezés, akár más szenvedély terén, tudja, hogy ez tényleg fejben dől el. Csak akkor lehet bármilyen módszer sikeres, ha komoly elhatározással vág neki az ember, mert különben az első akadálynál elbukik, és lendületbe jönni újra igen nehéz. Természetesen könnyebb-nehezebb időszakok váltakoznak egy jól megtervezett fogyókúra alatt is, néha bűnbe esik az ember, de akkor sem szabad feladni, tovább kell haladni a kitűzött cél felé.

A fogyókúra alapja az étrendváltozás, például a megszokott mennyiséget csökkenteni kell, vagy olyan tápanyagokat, mint a kenyérfélék, az édességek, meg kell vonni a szervezettől, és bevezetni az étkezésbe a “kevesebbet, de többször”, vagy a “hat óra után már semmit” elveket. A diéta emellett számos formát ölthet, lehet például követni a klasszikus 90 napos diétát, vagy akár a dukánozással is meg lehet támadni a felesleges kilókat. A lényeg, hogy olyan étrendet alakítsunk ki, amely eltér a korábbitól, és képesek vagyunk követni, még akkor is, ha éppen szülinapozásra vagyunk hivatalosak, vagy karácsonyi vacsoraasztalnál ülünk. Fontos, hogy ne akarjuk a hosszú idő alatt felszedett kilókat tizedannyi idő alatt leadni, és ezért éheztetni magunkat. Ez nem vezet eredményre, csak károsítjuk egészségünket, és kudarcot vallunk.

Másik fontos eleme a sikernek, hogy ha eddig nem mozogtunk, akkor el kell kezdeni keresni a megfelelő testmozgást, amely nemcsak hatékony, de élvezettel is tudjuk csinálni. Érdemes legalább két edzéstervet kialakítani, ha netán az egyik például időjárás függvénye, mint a futás, vagy a bringázás, akkor a rossz idő ne lehessen indok a testmozgás alóli kibújásra. Szerencsére az internet nemcsak diéták sorozatát bocsájtja a fogyni kívánó rendelkezésre, de edzésterveket, sőt online tornákat is biztosít segítségnek. A heti legalább háromszor 45-60 perces testmozgás a felesleg leadása mellett bőrünknek és lelkünknek is jót tesz. Igazából a túlsúly leadása könnyebb, mint az eredmények megőrzése, ezért készítsük fel magunkat arra az időszakra is, mikor már nem a fogyásért, a szép alakért küzdünk, hanem az elért eredmények megtartásáért. Ne úgy gondoljunk az egészséges étkezésre és a sportra, mint életünk időszakos vendégeire! Tudatosítsuk magunkban, hogy az elért testsúly megőrzése érdekében továbbra is aktívnak kell maradnunk.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press