2013 Már 23, Kategória: Pénzügy, 3 429 Megtekintés

Hitelkártyák összehasonlítása: milyen hitelkártyák vannak?


Hitelkártyák összehasonlítása: milyen hitelkártyák vannak?

Bankkártyánk mellett a megfelelő feltételek teljesülésének esetében már jó ideje hitelkártya is lapulhat pénztárcánkban, megkönnyítve ezzel a vásárlást, és kitágítva anyagi lehetőségeinket. A hitelintézetek kínálatában világában kevésbé otthonosan mozgók számára azonban mindig jól jön némi segítség azt illetően, hogy milyen hitelkártyák vannak.

Álljon itt most egy kis összehasonlítás a látható, és a láthatatlan tulajdonságokat áttekintve, hogy laikusként is világosabb legyen a hitelkártyák összehasonlítása.

Az első ránézésre azonos méretű kártyák között nyilvánvalóan az a különbség, hogy lehetnek dombornyomottak, valamint sima felülettel rendelkező, úgynevezett elektronikus kártyák. De miért is vannak megkülönböztetve ezek, és melyik miért előnyös? A szempontok között az elfogadóhelyek száma, valamint külföldi használhatóság is lényegesek. A kártya síkjába süllyesztett adatokkal rendelkező elektronikus kártya bár kétségtelenül széles körben elfogadott, mégis léteznek bizonyos olyan szolgáltatások, melyeket kizárólag dombornyomott hitelkártyával finanszírozhatunk. Ezzel számolnunk kell tehát autóbérlés, szállodai szobafoglalás, valamint például repülőjegy-vásárlás kapcsán. A hitelkártyák összehasonlítása kapcsán természetesen nem mehetünk el a kibocsátók közötti választás mellett. A legnagyobb társaságok hitelkártyáinak mind európai, mind világviszonylatban nagy a lefedettsége, de ha mégis kétségeink adódnának, akkor a bankoknál, illetve a kártyatársaságok weboldalán részletes tájékoztatásban lehet részünk, hogy könnyebb legyen a választás, és esetleges külföldi használat esetén is kellő lefedettség álljon rendelkezésre. Amikor az iránt érdeklődünk, hogy milyen hitelkártyák vannak, természetesen nagyon fontos, hogy mekkora éves díjat kívánunk bevállalni. Ennek megfelelően a bankok három szintű hitelkártya típust bocsátanak ki. Az ezüst, arany és prémium fokozatok közül nyilvánvalóan az alacsonyabb kevesebb éves díjat, és csak alapszolgáltatásokat kínál, míg a magasabb kategóriák drágább mivoltáért olyan extrákhoz is hozzájuthatunk, mint például baleset-, vagy poggyászbiztosítás, kedvezmények vásárlásaink során, kiemelt ügyfélkezelés.

Adataink biztonsága pénzügyeink terén is egyre nagyobb hangsúlyt kap, így a hitelintézetek igyekeznek mind jobban odafigyelni a biztonságos kártyahasználatra, legyen szó akár hitelkártyákról, akár betéti kártyákról. A hagyományos mágnescsík használata sajnos sokszor bebizonyította a rendszer sérülékenységét, éppen ezért a SEPA országokban minden kártyának rendelkeznie kell chip-pel, ami a tapasztalatok alapján jóval nagyobb biztonságot jelent. Az ilyen hitelkártyák azért is bizonyulnak hasznosnak, mert többféle szolgáltatást igénybe vehetünk velük, és kedvezményekre is jogosultakká válhatunk. A tankolások során kapott kedvezmények, vagy például a repülős utazásra beváltható, gyűjthető pontok a gyakran és sokat utazók számára kitűnő lehetőséget biztosít a megtakarításra. Arra is lehetőség nyílik a megfelelő választással, hogy akár közüzemi számláink összege csökkenjen.

A hitelkártyák összehasonlítása kapcsán tehát számos kedvezményhez is hozzájuthatunk, ha hajlandóak vagyunk az alapszolgáltatásokat kínáló, alacsonyabb éves kártyadíj helyett némileg magasabbat választani. A szerződési feltételekről és a kínált lehetőségekről részletesen a hitelintézeteknél, vagy a kártyakibocsátó társaságoknál érdeklődhetünk – akár interneten, akár telefonon. A kínálatot áttekintve világosan láthatjuk, hogy amikor arról szeretnénk tájékozódni, milyen hitelkártyák vannak, bizony igen széles választékkal találjuk szembe magunkat. Miként azonban hitelről van szó, alapos megfontolást igényel a téma, s csak akkor érdemes a hitelkártya mellett letenni voksunkat, ha egyértelmű, hogy időben vissza is tudjuk fizetni a felhasznált összeget. Ellenkező esetben ugyanis kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket kötelezettségeinket illetően. A lehetőség mindenképpen hasznos, és anyagi biztonságot jelent, de tény, hogy az adósságcsapda elkerülése végett átgondolt, megfontolt döntés, egy-egy hitelkártya típus mellett letenni voksunkat. A tájékozódás és az informálódás mindenképpen hozzásegít majd a hosszú távon is jó döntés meghozatalához.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press