2013 Júl 14, Kategória: Otthon, 3 195 Megtekintés

Ház felújítás állami támogatással


Ház felújítás állami támogatással

Nem csak az egyre szigorodó hőtechnikai előírások teszik szükségessé a házak korszerűsítését, hanem az ennek kapcsán elérhető energia megtakarítás és költségcsökkentés is. De mi alapján válassza ki azt a szakembert, aki maximális profizmussal végzi majd el a rá bízott feladatot? A megbízható szakember a ház felújítására jellemzően sok referenciával rendelkezik. Tájékozódás során ne feledkezzen meg ezek megismeréséről, hiszen sokat elárulhatnak arról, hogy milyen minőségű munkát kínál a választani kívánt szakember.

Az igényelhető állami támogatás nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy mindegy, milyen kivitelezőt bíz meg a munkával, hiszen az eredmény befolyásolja majd az ingatlan jövőbeli értékét, és természetesen havi kiadásait is, melyet például a fűtésre fordít. A piaci kínálatban számos szakember megtalálható, de tény, hogy az ajánlások és a referencia még mindig döntő szempontnak bizonyulhatnak a választás során.

A támogatott lehetőséggel kapcsolatban fontos tudni, hogy esetében utófinanszírozásról van szó, tehát az ingatlan tulajdonosának kell kifizetnie a korszerűsítést, s tulajdonképpen utólag kaphat ehhez támogatást, amennyiben a feltételeknek megfelel, és számlákkal tudja igazolni a felújításra szánt összeget célirányos felhasználását.

Érdemes elgondolkodnia a korszerűsítésen, hiszen a tavasztól-őszig terjedő időszakban mind többen döntenek úgy, hogy a későbbi energiatakarékosság érdekében a fűtési rendszert lecserélik, vagy a nyílászárók helyett választanak újabb, jobb szigetelést biztosító termékeket. Hogy otthona energiaháztartása a lehető legjobban funkcionáljon, és az elvárásoknak is megfeleljen, vágjon bele mielőbb a korszerűsítésbe! Az állami támogatás lehetősége pedig olyan pozitívum, mellyel érdemes élnie.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press