2015 Júl 27, Kategória: Tech, 3 883 Megtekintés

Hasznos tanácsok mezőgazdasági gépvezérlés kiválasztásához


Hasznos tanácsok mezőgazdasági gépvezérlés kiválasztásához

Közepes vagy nagyobb gazdaságokban egyre gyakrabban felmerülő kérdés, hogy milyen eszközökkel lehet növelni a termelés hatékonyságát. A géppark korszerűsítésénél felmerül az automata kormányzás is, illetve hogy ehhez milyen pontosságú GPS-jelet érdemes választani?

A legfontosabb szempontok kormányautomatika esetén, mire figyeljünk?
LD-Agro robotpilóta rendszer gyakorlatilag bármilyen típusú gépre telepíthető, de azt fontos tisztázni, milyen munkaműveleteknél, milyen géptípusokra kerül a kormányautomatika. Létezik LD-Agro átszerelhető kormányautomatika, előkészített gépekre telepíthető robotpilóta, illetve hidraulikaszelep utólagos beszerelése is megoldható a közvetlen mezőgazdasági gépvezérléshez. De melyik automata kormányzás milyen előnyökkel jár?

LD-Agro UniDrive – Az átszerelhető robotpilóta rendszer.
Legnagyobb előnye, hogy kialakítása miatt könnyen, kb. 10 perc alatt átszerelhető másik gépre is. Ez a robotpilóta az eredeti kormánykerékre szerelt fogas koszorúból és kompakt kialakítású villanymotorból áll. Ez a megoldás egy a kormánykerékre szerelt fogaskerekes megoldásból áll. Megfelelő pontosságú GPS-vevővel elérhető az akár 2-3 cm-es pontosság is.

LD-Agro SteerReady Drive – Hidraulikusan előkészített gépek felszerelése
Amennyiben az erőgép már rendelkezik a hidraulikus mezőgazdasági gépvezérléshez szükséges egységekkel, az LD-Agro robotpilóta képes ezeket használni! Az automata kormányzásra előkészített gépekben csupán egy adatkábellel kell hozzácsatlakozni a meglévő elemekhez, melyek már a traktor gyártója által telepítve vannak, ezek biztosítják a legpontosabb és legközvetlenebb kormányzást. A gyors reagálásnak köszönhetően a dombos területeken és olyan munkaműveleteknél is használható, mely közben az erőgép elcsúszhat.

LD-Agro Hydraulic Drive – Hidraulika vezérlőszelep utólagos beszerelése
A legtöbb géptípusba utólag is beszerelhető a hidraulika vezérlőszelep, így ezen az úton is megvalósítható a mezőgazdasági gépvezérlés. Így ha szeretné a közvetlen és azonnali kormányzást, de a gép nincs előkészítve az automata kormányzásra, célszerű ezt megoldást választania! Hidraulika beszerelése előtt mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés. Bár sokkal több idővel jár egy ilyen gép felszerelése, mégis ha a legpontosabb megoldást szeretné, válassza ezt az utat!

Az Agrogazda.hu mérőműszerek Kft az LD-Agro sorvezető GPS-es és kormányautomatika rendszerek gyártójaként nagy tapasztalattal rendelkezik, így a megfelelő robotpilóta rendszer kiválasztásához szakszerű segítséget tud nyújtani. Gazdasága működésének optimalizálásához, a nagyobb profit eléréséhez bátran keresse fel az Agrogazda.hu mérőműszerek Kft szakértőit!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press