2013 máj 30, Kategória: Otthon, 4 865 Megtekintés

Hány évente ajánlott a tisztasági festés?


Hány évente ajánlott a tisztasági festés?

A tavaszi-nyári időszak beköszöntével mind többen döntenek úgy, hogy kifestetik otthonukat. Bérbeadás esetén szinte minden új lakó beköltözése előtt érdemes elvégeztetni a festést egy céggel vagy házilag. Bár a tisztasági festés nem egyenlő a tényleges szobafestési munkálatokkal, segítségével mégis nőhet komfortérzetünk a lakásba érkezvén, nem is beszélve a foltok, szennyeződések eltüntetéséről.

Napjainkban a mészfestést egyre ritkábban használják, elsősorban régebbi házak esetében választják ezt az alapanyagot. Fertőtlenítő hatása nyilvánvaló, és színező hozzáadásával kellemes pasztell színeket érhetünk el. Jóval nagyobb népszerűségnek örvend azonban a diszperziós falfesték, mely rendkívül változatos színekben választható. Fontos azonban tudnia, hogy a felület alapos előkészítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet elképzelt. Vigyázni érdemes az olcsó festékekkel, mert olcsó húsnak híg a leve.

A vélemények eltérőek arra vonatkozóan, hogy hány évente ajánlott a tisztasági festés. Egyes szakemberek ezt öt évben jelölik meg, de természetesen attól is függ ez az intervallum, hogy mekkora használatnak van kitéve az ingatlan. Mész alapanyag választásával garantált a fertőtlenítés, és használatát sokak egyszerűbbnek vélik a diszperziós falfestéknél, mely esetében egy sor tényezőre kell odafigyelni. ( természetesen a végeredmény is különbözik mindkét alapanyag esetében )

A konyha és a gyerekszoba otthonunk azon területei, ahol kifejezetten nagy igénybevételnek vannak kitéve a falak. A latex falfesték választása előnyös lehet e helyiségekbe, hiszen a szennyeződések mintegy lemoshatóak róluk, ezzel a tisztaságot tovább megőrizhetjük.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press