2014 okt 31, Kategória: Otthon, 2 161 Megtekintés

Halloween: szörnyen szellemes hangulat a lakásban


Halloween: szörnyen szellemes hangulat a lakásban

A sütőtök ezerarcú csodája a természetnek, hiszen amellett, hogy nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni, igazán egészséges is. És nemcsak ételként szolgálja egészségünket, de a bőr, a haj ápolására krém formájában is kiváló. Mégis, így október 31.-én nem ezek a tulajdonságai jutnak eszünkbe, hiszen az amerikaiaktól elesett és egyre többek által megtartott Halloween ünnep fő jelképe a töklámpás, mely a jól faragható és így igazán kiváló lakásdekorációvá váló sütőtökből készül.

Természetesen nemcsak töklámpással lehet dekorálni a lakást, ha egy kis halloween-i hangulatot szeretnénk varázsolni otthonunkba, hogy megörvendeztessük a gyermekeinket ezen az őszi délutánon. Nagyon ötletes és igen gazdaságos meglepetés lehet a bejárati ajtó díszítése mondjuk “gülü szemekkel, tátogó szörny-szájjal”, melyhez mindössze kartondoboz és festék szükséges.

A szörnyes-szellemes hangulathoz kiváló dekoráló alapanyagok a lufik, melyeket szellemes arccal díszített anyaggal bevonva lehet felfüggeszteni a lakás több pontjára. Ha nincs lufi, vagy lepedőből van hiány, akkor jöhet a papírtányér-krepp papír kombináció, melyekből szintén nagyon helyes szellemek készíthetők. A Halloween-hez jól illenek a denevérek is, melyeket papírból kivágva szintén bárhova, akár csapatosan szállva is el lehet helyezni a lakásban.

Azért a konyha se maradjon ki a dekorálásból, néhány Halloween ihlette süti jól mutat majd a vacsinál. Például kevés időt és energiát igényel a mini sírok elkészítése pudingból. Nem kell más, mint csokipuding, melyre kakaós kekszmorzsát szórunk, és a sírkövet ugyancsak kekszből megformázzuk. Szintén nem kell sokat pepecselni az ördögös muffin elkészítésével. Elég a megszokott muffin receptbe egy kis piros ételfestéket tenni, meg némi fekete marcipánmasszát venni, hogy a piros muffinokból apró szarvakkal ördögöt készítsünk.

 

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press