2015 Már 08, Kategória: Szórakozás, 2 372 Megtekintés

Gyönyörű helyek, ahová érdemes ellátogatni tavasszal


Gyönyörű helyek, ahová érdemes ellátogatni tavasszal

Tihanynál keresve sem találni alkalmasabb kirándulóhelyet. Akit a természet értékei vonzanak, az nem csalódik itt: a Belső-tó, a Levendulás, a Csúcs-hegy vagy a Gejzír-mező mind-mind páratlan természeti ritkaság, és persze múzeum látogatásra is van lehetőség.
Magyarpolány neve hazánk határain túl is ismert, 1990 óta a Nemzeti Örökség része. Csak egyik fő büszkeségén, a Petőfi utcán majdnem száz ház élvez védettséget. Kálvária-templomát a fájdalmas Szűznek szentelték. Ebben a környezetben rendezik meg minden év pünkösdjén a Polányi Passiót.

Mezőkövesd Matyóföld központi települése. A matyók a 19. század derekától különülnek el környezetüktől, elsősorban színpompás viseletük és gazdag színvilágú hímzőkultúrájuk révén. A gondosan őrzött hagyományokról Mezőkövesd Matyó Múzeumában, valamint a Hadas városrészben kaphatsz átfogó képet. Húsvétkor különösen érdemes felkeresni.
Nézsa egy, az Északi-középhegységben fekvő apró település. Legfőbb büszkesége a Reviczky-kastély, mely a 18. században épült. Az épületet övező angolpark már évek óta védett természeti érték, ahol kellemes sétát tehetsz. A falu határát elhagyva is felemelően szép kirándulóhelyek várnak, hiszen nem messze találhatóak a Csővári-vár romjai, illetve a Szívalakú-tó.

Vadban gazdag erdő, hullámzó tavak, patakok és források – ez Tata. Nevezetessége, az öreg tatai vár birtokközpont volt, illetve mulató, királyi exkluzivitással. Később nagy fellendülést hoztak az Esterházyak, akik a tóra hidat építettek, a faluba pedig a gyönyörű, magyar Weimarként is emlegetett kastélyt.
A Duna és a folyót szegélyező dombok visegrádi hullámainál kevés harmonikusabb hegyvidéki táj található az országban. Ha érdekel a történelem, ugyanakkor a természet szerelmese vagy, egy napra mindenképp látogass el az ország egyik legkisebb, ugyanakkor legrégebbi településére, Visegrádra.

A Bükk szívében rejtőző varázslatos Bélapátfalva Egertől mintegy húsz kilométerre terül el. A település leghíresebb nevezetessége a ciszterci apátsági kolostor. A román stílusban épült templom végleges formáját 1246-ra nyerte el. A vadregényes, hatalmas fák között rejtőző kolostorban feltétlenül tegyél egy sétát, a templom mellett található romkertben pedig megnézheted a századelőn itt működő cserépedényüzem maradványait.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press