2014 feb 07, Kategória: Egészség, 2 277 Megtekintés

Gyökérkezelés után fáj a fog? Megoldások itt!


Gyökérkezelés után fáj a fog? Megoldások itt!

Sajnos néha elkerülhetetlen, hogy a fogorvos a fogunkat gyökérkezelje, hiszen ha a fog már a gyökerében is nekiáll szuvasodni, akkor a további roncsolódást elkerülendő muszáj a fogat a gyökerénél is kezelni, mivel ebben az esetben már nem lehet a fogat a felületén kezelni, mint egy sima tömés esetén.

Maga a gyökérkezelés lehet fájdalommentes is, de ez teljesen fogorvos függő. Ha jól dolgozik, óvatos, ügyes, és szán elég időt rá, akkor tényleg maximum kellemetlen lehet, de fájni nem fog. A jó fogorvos általában szájhagyomány útján vagy interneten terjed (értékelések fogorvosokról itt), találkozhatunk akár az ügyeleten is jó szakemberrel, még akkor is ha a fogorvos eredetileg nem állami hanem magánpraxisban dolgozik.

A gyökérkezelés után a fognak pár nap után kell panaszmentesnek lennie. Ha nem lesz az, vissza kell mennünk az orvoshoz, mert ez sikertelen beavatkozásra utal. A fájdalom kezelésére több recept is létezik, az egyik, hogy öblögessünk kamillás, gyógynövényes vizet a szánkban.

A másik megoldás lehet, ha a kezelés után pár napig nem rágunk vele, mert rágásnál a véráramlás is megnő a kezelés környékén, ami a helyi erez duzzadásán át kihat a fájó területre, és növeli a fájdalom érzetet. Létezik gyökérkezelés utáni úgynevezett fantomfájdalom is, melyet csak az agyunk képzel oda, de ez is el szokott néhány nap után múlni, aggódni nincs okunk.<


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press