2015 ápr 12, Kategória: Internet, 2 281 Megtekintés

Google: nyártól lesz fizetős a YouTube


Google: nyártól lesz fizetős a YouTube

A YouTube-ot üzemeltető internet óriás megtette a hivatalos bejelentést, mely szerint 2015. június 15-től fizetős szolgáltatás keretében biztosítja a reklámmentes videózást. Már 2014 óta folyamatosan hallani olyan feltételezésekről, melyek szerint hamarosan keményen pengetni kell a videómegosztó portál használatáért, azonban ezek a pletykák a részleteket nem osztották meg a nagyközönséggel.

A Google most hivatalos levél formájában értesítette mind üzleti, mind civil partnereit, hogy a szerződési feltételek változnak, és a fizetés bekerül a szolgáltatás keretébe. Arról, hogy mennyi lesz az összeg, amit fizetni kell, még nem adott tájékoztatást a cég. Az új feltételekkel először az Amerikai Egyesült Államokban fognak találkozni a felhasználok, majd az egész világra kiterjesztik őket. Az egyelőre biztos, hogy a fix havidíjból származó bevételek 55 százaléka fog a videók feltöltőihez, vagy a szerzői jogot birtoklókhoz kerülni. Ez egyébként a hirdetések utáni bevételeknél is hasonlóképpen alakul.

A YouTube-on nem első alkalom, hogy rendszeresen pénzt kell fizetnünk. 2013-ban jelent meg az első prémium tartalom, ennek keretében lettek előfizetésesek a legnépszerűbb csatornák. Az akkori indoklás szerint erre azért volt szükség, hogy a reklámbevételeken kívül maga az elérhető tartalom is hozzon bevételt. Emiatt az internetes közösségnek egyes tartalmakért már akkor mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

Az új változtatásra nagy valószínűség szerint azért van szükség, hogy a videómegosztó versenyképes maradjon a Netflix online videókölcsönzővel, és az egyéb filmeket és sorozatokat vetítő portállal. Másrészt teljesen érthető, hogy nagyobb bevétel elérése szükséges, hiszen az üzemeltetés jelentős hálózati-, és tárkapacitást igényel, így a fenntartása is dollármilliókat emészt fel.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press