2015 okt 13, Kategória: Konyha, 3 696 Megtekintés

Friss fűszernövények a konyhában – cserépben is szép


Friss fűszernövények a konyhában – cserépben is szép

Nem szereti a bolti szárított fűszereket? Elhiszem. Sokkal jobb és ízletesebb a friss fűszernövény használata. Erőteljesebb ízeket, finomabb étkeket lehet készíteni, ha friss fűszernövényt használunk. Sajnos, ezek nem mindig, nem mindenhol érhetőek el a boltokban, de otthon is megtermelhetjük őket. Nem kell hozzá kertes házban lakni, nem kell kertet művelni, hiszen a fűszernövények a konyhában is megteremnek.

Hogyan? Cserépben. Megvásároljuk az ültetni kívánt fűszernövényt, legyen az bazsalikom, majoránna, kakukkfű stb., valamint megvesszük a cserepeket. Csak annyi a dolgunk ezután, hogy elültetjük a magokat, öntözzük és rögtön kéznél lesz a konyhában a friss fűszernövény.

A konyhában is megtermelhető, cserépben is szép fűszernövény például a koriander, a bazsalikom, a kapor, a turbolya, a metélőhagyma, a rozmaring, oregano, a menta, a vízitorma, a petrezselyem, a tárkony, a kakukkfű.
Nemcsak egészségesebb, praktikusabb és olcsóbb megoldás, de dekoratív is. Hiszen a fűszernövény cserépben is szép. Így nemcsak a főzésnél, hanem a lakásdekorációban is hasznos elem lehet. Díszíti a konyhát, az illatok pedig még különlegesebbé teszik a környezetet.

Nem igényelnek sok gondoskodást, mégis mutatósak. Még különlegesebbé tehetjük a cserépben tárolt fűszernövényeket, ha nem egyszerű barna tálkába, hanem kicsit díszesebb, a környezetbe, a bútorokhoz illő cserepet választunk.
Tegyük még ízletesebbé ételeinket friss fűszernövényekkel, és tegyük vele még hangulatosabbá és szebbé a konyhánkat.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press