2015 feb 15, Kategória: Otthon, 1 716 Megtekintés

Falfestéskor alkalmazzuk a megfelelő színeket a megfelelő helyen!


Falfestéskor alkalmazzuk a megfelelő színeket a megfelelő helyen!

Kényes pontja a lakásfelújításnak a falfestés, azonban az egyik legfontosabb része is. Maga a munka elvégzése nem is jelent problémát: ha csak egy színt szeretnénk a festendő helyiségbe, akár mi magunk is festhetünk, ha pedig valamilyen kacifántosabb falfestést szeretnénk, könnyen találunk hozzá szakembert. De ott van még a legnehezebb kérdés: mik is legyenek a színek, amelyeket használunk?

A megfelelő falfesték kiválasztásához ismernünk kell, hogy milyen élettani hatásai vannak az egyes színeknek. Nem mindegy, hol és milyen színt használunk, esetlegesen milyen színeket keverünk egymással. Például a fehér a legtisztább szín, ezt a tulajdonságát a legcélszerűbb a vizes helyiségekben kihasználnunk. Remekül alkalmazható szűk szobákban, fürdőszobákban, ezzel tágabbnak tűnhet a helyiség.

A bézs színt leginkább a nappaliba ajánljuk. Lágyabb hatásának köszönhetően otthonosabbá teszi a helyiséget, mint a fehér. Különösen jól mutat barna árnyalatú bútorokhoz és padlóhoz, melyek színe általában ilyen. Ez a szín nem vonja el a figyelmet szép bútorainkról és a rajtuk található berendezési tárgyakról.

A sárgával, különösen az élénk citromsárgával csínján kell bánni. Izgató, idegtépő hatása fokozódik, ahogy egyre több helyen fordul elő lakásunkban. Élénkítő színként azonban alkalmazhatjuk a konyhában, vagy akár egy tanulószobában, de csak kiegészítésként valamilyen más festékhez. A kék az egyik leggazdagabb szín, szinte minden árnyalata nyugalmat áraszt. Élettani hatása, hogy segít ellazulni, oldja a felgyülemlett stresszt, de elmélkedéshez, tanuláshoz is tökéletes, ha a falat telibe festjük vele.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press