2017 okt 02, Kategória: Otthon, 1 485 Megtekintés

Ezért fontos, hogy számlát kérj az albérleted díjáról!


Ezért fontos, hogy számlát kérj az albérleted díjáról!

Kevés nehezebb dolog létezik napjainkban, mint pályakezdőként rábukkanni a minden szempontból ideális munkára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb álláshirdetésben általában néhány éves gyakorlatot már megkövetelnek. Tovább nehezíti a helyzetet az is, ha nem Budapesten, hanem valamelyik vidéki városban szeretnénk állást találni. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni azt, hogy Budapest munkavállalási szempontból is messze több lehetőséget kínál, mint hazánk bármelyik másik régiója. De mit tehetünk akkor, ha csak hosszas utazással érhetnénk el nap mint nap a fővárosi munkahelyet?

 

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy ingatlant vásároljanak Budapesten. Gyakran az albérleti díjak is megfizethetetlenek, és persze az sem mindegy, hogy a város mely pontján sikerül majd kiadó ingatlant találni. Jó hír viszont, hogy a munkaügyi központok kínálta egyik lehetőségnek köszönhetően akár egy teljes éven keresztül lakhatási támogatásban részesülhetünk a fővárosban. S hogy milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni? Fontos, hogy a munkahely és a lakóhely között legalább 100 kilométeres távolságnak kell lennie, s legalább öt órát igénybe vegyen ennek megfelelően az utazás.

 

Nem csak a távolságra, de a munkakörre vonatkozóan is meghatározottak az előírások, így a legalább hat hónapra megkötött munkaszerződés szükséges a támogatás igénybevételéhez. Természetesen kacsalábon forgó palotára ne számítsunk, ugyanis a várható költségek rezsivel együtt sem haladhatják meg a 100 ezer forintot. Fontos megemlíteni, hogy csak az olyan albérlet kerülhet szóba, amelyről számlát kapunk, ezért érdemes már a keresgélés során is ezt a szempontot figyelembe venni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb magánszemély nem szívesen ad számlát, hiszen azzal együtt adófizetési kötelezettsége keletkezik. Mivel csak a számla alapján kérhető lakhatási támogatás, ezért célszerű ez alapján keresgélni a kínálatban.

 

Az állami támogatás összege csökkenő tendenciát mutat. A feltételek érvényesülése esetén hat hónapon keresztül 100 ezer forinthoz lehet hozzájutni, majd a második félévben 60 ezer, míg a harmadik hat hónapban 40 ezer forint jár a jogosultaknak. Ez az időszak azonban éppen elegendő lehet ahhoz, hogy pályakezdőként sikerüljön anyagi alapokat teremteni, ami a továbblépéshez nélkülözhetetlen.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press