2013 jún 25, Kategória: Egészség, 2 475 Megtekintés

Evezés otthon: evező gyakorlatok akár télen is


Evezés otthon: evező gyakorlatok akár télen is

A súlyzós edzések kedvelőinek körében gyakran merül fel a kérdés, hogy az edzőtermi gyakorlatokat miként lehetne otthon is elvégezni, ha nincs idő eljutni a konditerembe. Az otthoni evezéshez kell egy evezőpad (online is elérhető ). Az evezés rendkívül hatékony módja a testedzésnek, hiszen szinte minden izomcsoportot átmozgat. Akik tehát komolyan gondolják a mozgást, és ehhez otthoni kiegészítőket keresnek, célszerű egy evezőpadba befektetniük.

Evezőpad használatával a váll-, és mellizmok változása már szinte rögtön látszani fog, de a gyakorlat helyes elsajátításával a vádli és a comb izmai is alakulni kezdenek. Bár többféle kivitelezéssel kapható a gép, de az előre-hátra sikló széken ülve végzett evező-jellegű mozdulatsor mindegyiknél azonos.

A kiválasztáskor érdemes utánaolvasni és arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy ha evezőpadot szeretne, akkor annak bizony jelentős helyigénye is lesz. Amennyiben kis lakással rendelkezik, vagy nem nagyon van szabad hely otthonában, akkor lehet, más fitneszgép mellett érdemes letennie voksát.

Néhány evezőpad esetében a pulzusmérő, a digitális kijelző gyári tartozékként van jelen, míg más, talán némileg olcsóbb fajtákhoz külön kell beszerezni ezeket, ha szükségesnek tartja. Választáskor a fékrendszer típus, az ellenállás, valamint az ülés minőségi kialakítása rendkívül fontos, de emellett természetesen el kell majd sajátítania a helyes gyakorlatvégzést. Ellenkező esetben akár hátproblémákkal is számolnia kell majd. Válassza az evezőpad teljes testet átformáló hatékonyságát!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press