2018 jan 10, Kategória: Otthon, 1 781 Megtekintés

És Önnek korszerű a fűtőrendszere?


Legtöbbször maguk a szakemberek teszik fel a lakás vagy háztulajdonosoknak a bűvös, címben is szereplő kérdést. Nagyon sokat takarékoskodhatunk egy korszerű fűtésrendszer beépítésével, amely egyre inkább fontossá válik, hiszen az emelkedő energia és gáz árak erre késztetnek minden tulajdonost. Egy fűtőrendszer felújítás rengeteg pénzbe kerül, ezt mindenki tudja, de nem éri meg jobban, ha egy teljesen új és korszerű rendszert építtetünk ki szakemberekkel?

A korszerűsített fűtés rendszerek jellemzője, hogy nagyon biztonságosak és ezek már nem is kormolnak úgy, mint régi társaik. A családok sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen a balesetveszély megszűnik, így nem kell számolni a szén-monoxid mérgezéssel és a gázrobbanással. Azok, akik le szeretnének válni a drága gázszolgáltatásról előnyben részesíthetik a geometrikus energiát, hiszen egy sokkal olcsóbb megoldást kínál a melegvíz előállításra és a fűtésre. Havi szinten több ezer forintot is megtakarítható, ha emellett tesszük le a voksunkat. A korszerű készülékeken mindig a tulajdonos állíthatja be, hogy mennyi energiát kíván elhasználni, azaz mennyi energiát adjon le a készülék. Téli időszakban a megtakarítás elérheti a több tízezer forintos nagyságrendet is.

Nagyon sok épületgépészeti megoldás létezik, amelyek segítségével a meleg víz előállítása és a fűtés biztosítása közben elpazarolt akár közel 80%-os energia megmarad, és feleslegesen nem emésztik fel az elavult gépek, berendezések. Természetesen a változás megoldható jelentős beruházás nélkül is, például egy geometrikus hőszivattyú beépítésével vagy egy hővisszanyerő és szellőztető rendszer kiépítésével. Sok családi házban élő család tette már le a voksát a napkollektorok mellett, hiszen ők időben felismerték, hogy a családi kasszát hol lehet kissé szorosabbra húzni. Ezek a megoldások első hallásra pénzbe kerülnek, de ha belegondolunk a várható megtakarításra, akkor rájövünk, hogy egy igen gyorsan megtérülő dologgal állunk szemben. Akik éppen most fognak építkezésbe fontolják meg, hogy melyik épültgépészeti megoldást választják.  A háztervezés szakaszában még van idő a jó döntések meghozatalára.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press