2013 Már 08, Kategória: Pénzügy, 2 434 Megtekintés

Érdemes aranyba fektetni


Érdemes aranyba fektetni

Tőzsde, biztosítás, értékpapír vagy inkább maradjon a vánkos huzatában a pénz, melyet az ember megtakarít? Manapság tartalékot képezni, vagyis olyan összeget kigazdálkodni, melyre nincs szükség a napi megélhetéshez bizony kevés háztartás képes. Ha pedig mégis sikerül, vagy netán egy kis örökség üti az ember markát, vagy Fortuna istennő mosolygott rá egy kis reményvadászatként űzött szerencsejáték közben, akkor ezt a plusz pénzt olyan helyre érdemes tenni, ahol értékét megőrzi. A gondolat elején felvetett lehetőségek mindegyikénél alapvető buktatók vannak. Például a tőzsde tanulást igényel, és nem is mindenkinek alkalmas a személyisége arra, hogy tőzsdén kockáztassa megtakarítását. Az életbiztosítás kis hozammal jár, ha pedig részvényekbe kerül beforgatásra, hosszútávon lehetséges, hogy veszteséggel zárul, de az első 5 évben biztos nem lesz hozama.

A megfelelő válasz a feltett kérdésre az aranyvásárlás. Az aranyba való befektetéssel értékálló formára lehet átváltani a megőrzendő készpénzt, hiszen az arany monetáris szerepe évezredek óta nem ingott meg. Ma már nincsenek akadályai annak, hogy ha valaki aranyba szeretné fektetni pénzét, akkor aranyrudat, vagy érmét tudjon vásárolni. Az arany piacán az 5 grammostól az 1 kilogrammos súlyú aranyrúdig terjed a megvásárolható tételek sora. Az 5 grammos aranyrúd ára 60 000 Ft körül mozog, míg egy 1 kilogrammos közel 1,2 10 millió forintért lehet a mienk.

Ahogy a pénz világában már megszokott: befektetés nincs kockázat nélkül. Az aranyba való befektetés veszélye abban rejlik, amikor valaki ismeretek, információk nélkül vág bele, és például azért vesz egy nap aranyat, mert már sokak vettek. A legjobb, ha a befektetés folyamatos, tehát amikor van plusz pénz, akkor abból aranyvásárlás történik. Ha elhomályosítja az ember látását, hogy minél előbb szeretne meggazdagodni, akkor lehet, hogy pont olyan időszakban vételez aranyat, amikor a rövid ideig való aranybirtoklásból nem származik haszna, sőt  veszteségesen zárja az üzletet, mert gyorsan túl is ad a vásárolt aranyrúdon. Ez abból adódik, hogy az arany árfolyama is gyakorta erős kilengést mutat.

Az aranyba való befektetésnél ugyanúgy, mint bármilyen pénzügyi tranzakciónál fontos, hogy ne érzelmi alapon történjen a vásárlás melletti döntés. Tehát ne azért vegyünk meg egy aranyrudat, mert a szomszédnak van, vagy azért fektessük be összes vagyonunkat egy nagyobb aranyrúdba, mert egyszerűen vágytunk rá. Fontos az aranyba való befektetéskor is a körültekintő tájékozódás, informálódás, tervezés, hiszen a pénzüket kockáztatjuk, és ilyenkor a józan ész a megfelelő tanácsadó, nem pedig az érzelem.

 


1 Comments

2013-05-27 11:03

Ivett

Befektetési arany 1000 gramm 10 millió Ft, nem 1,2 millió 🙂

Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press