2017 dec 05, Kategória: Autó, 1 678 Megtekintés

Eltörölték az EU roaming díjakat, de még így is a legolcsóbb saját GPS-t használni


Külföldi utazás tervez? Felfedezné az európai nagyvárosokat vagy vonzza a vidék hangulata? Míg nyáron rendszerint valamelyik tengerpartot célozzuk meg, addig az ősztől induló hónapokban előnyben részesítjük a városnézéseket. Mindegy, hogy a bécsi adventi vásárok egyikét keresné fel, vagy hosszabb időt töltene egy spanyol kisvárosban, a szervezés mind az utazás, mind a szállás kapcsán kiemelt jelentőséggel bír.

 

Ugyan ma már meglepően alacsony áron juthatunk repülőjegyekhez, de még mindig sokan vannak, akik saját autóval vágnak neki az útnak. Nem véletlen, hiszen így lehetőség nyílik arra, hogy az útba eső városokat felfedezzük, különleges helyszíneken álljunk meg, vagy akár egy teljes körutazást tegyünk a kiszemelt régióban. Még a legjobb tájékozódási képességgel rendelkezőkkel is előfordulhat azonban, hogy az autópályák és a közutak zűrzavarában eltévednek. A térképolvasás kora már rég elmúlt, napjainkban inkább részesítjük előnyben a GPS navigációs készülékeket.

 

Bár az EU roaming díjakat eltörölték, de ennek ellenére is elmondható, hogy ha olcsón szeretnénk kihozni a tájékozódást, akkor inkább megéri saját GPS-t használni. Teljes Európa térképpel rendelkező, olcsóbb GPS navigációs eszközöket már 15000 Ft alatt vásárolhatunk, például itt: https://www.diszkontdepo.com/muszaki-cikk-150/gps-navigacio-158, így biztosan nem tévedünk el, essen bármelyik országra is választásunk.

 

Ugyan a repülős utazás nélkülözhetetlen akkor, ha távoli úti célokat szeretnénk felkeresni, de a turisztikai trendek ennek ellenére is abba az irányba mutatnak, hogy belátható távolságon belül a saját autóval történő közlekedés bizony igencsak szívesen választott megoldás. Többet láthatunk egy-egy területből akkor, ha bárhol megállhatunk egy autentikus étkezés, vagy valamelyik helyi piac felkeresése céljából. Néha mesés tájakon visz az út, ahol kis pihenőt beiktatva páratlan képeket készíthetünk és életre szóló élményeket szerezhetünk be.

 

Annak érdekében, hogy tökéletesen sikerüljön a pihenés, érdemes az autó átnézetésén túl arra is odafigyelni, hogy a szálláshelyet is jól válasszuk meg. A legolcsóbb megoldás nem biztos, hogy ideális, ezért az árakon túl az elhelyezkedést is tartsuk szem előtt. A megfelelő GPS készülék birtokában pedig az úti cél elérése is zökkenőmentes lehet.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press