2017 okt 26, Kategória: Üzlet, 1 818 Megtekintés

Előrelátó személyi hitel ajánlatok


Ahhoz, hogy az élet eseményeivel lépést tudjon tartani, nem mindig elegendő spórolni és gyűjteni. Van, amikor személyi hitel is kell ahhoz, hogy egy váratlan eseményt finanszírozni tudjon. Ez a fajta kölcsön szinte mindegyik banknál létezik, hiszen ez teszi ki a hitelforgalmuk legnagyobb részét. A személyi hitelben az a legjobb, hogy egészen kis összegtől a nagyig bármelyik elérhető általa és a visszafizetési határidők is változékonyak.

Az igénylő és a bank közösen dönti el, hogy mekkora legyen az összeg és milyen gyorsan kell azt visszatörleszteni. A kérvényező szinte akármennyit kérhet személyi hitel formájában, de ez nem azt jelenti, hogy jóvá is fogják hagyni azt. Általában meg szokták vizsgálni, hogy mennyire hitelképes valaki. Vagyis a fizetéséből, a már meglévő költségein túl tud-e majd a törlesztő részletekre is félretenni a jövedelméből. A személyi hitel esetében az igénylő pénzügyi helyzetét vizsgálják meg és azt, hogy a nevén milyen egyéb kölcsönök vannak érvényben más bankokban. Ebbe nem szokták belekeverni a házastárs hiteleit és jövedelmét. A lakáshiteleknél más a helyzet, hiszen ott általában mind a ketten vállalják a rájuk nehezedő pénzügyi terheket.

Ezért is annyira keresett a személyi hitel, hiszen önállóan is fel tudja venni és meg tudja vele szervezni a meglepetését a családnak. A visszafizetés is egyedül a kérvényezőt fogja terhelni. Vagyis, ha elmarad a visszafizetéssel, akkor a bank a szerződésben foglaltak alapján fog eljárni. Gyakran ez azt vonja maga után, hogy zárolja a bejövő pénzösszegeinek azt a részét, amely fedezi a törlesztő részleteket. Ezt akkor tudja könnyedén megtenni, ha hozzáférése van ahhoz a bankszámlájához, amelyre a havi jövedelme érkezik.

Erre nagyon kevesen gondolnak, amikor személyi hitel igényléssel fordulnak a bankhoz.  Pedig jó tudni már azelőtt, mielőtt a szerződés megíródik, hogy mekkora türelmi időt adnak a személyi hitel részleteinek visszafizetésében, hiszen sosem lehet tudni, hogy mit hoz az élet és mindig fogja-e tudni tervszerűen fizetni az összegeket. Az alatt az két-három-öt év alatt sok minden változhat a családi életében és a karrierjében is. Jobb előre gondolkodni és nem akkor kapni a fejhez, amikor már nyakig ül a slamasztikában.

Nem egy olyan személyi hitel létezik, amelyik Ön helyett is gondol erre és évente ad bizonyos mennyiségű késedelmi időt, amiért nem számol fel plusz költséget. Jobb ezeket nem kihasználni, de nyugodtabban veszi fel a személyi hitel valamelyikét, ha tudja, hogy egy ilyen láthatatlan védőháló védi a váratlan helyzetekben.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press