2017 jún 16, Kategória: Munka, 1 840 Megtekintés

Elindult a klímaszezon, nagy hiány van klímaszerelőkből!


Elindult a klímaszezon, nagy hiány van klímaszerelőkből!

Jóformán még élénken él képzeletünkben a januári dermesztő hideg, máris elérkeztünk a tikkasztó nyári hónapokhoz. A hideg időszakban rendszerint csak a fűtés témaköre kerül szóba, ám ahogy a szekrénybe kerülnek a télikabátok, és kisüt a nap, sokakban felmerül a klíma kérdése. A tapasztalatok ennek ellenére azt mutatják, hogy legtöbben csak kifejezetten a nyár berobbanásakor hívnak szakembert a tisztításra, vagy szerzik be az új készüléket.

 

Mindennek az a hátránya, hogy ilyenkor még egy egyszerű karbantartásra is előfordul, hogy várni kell, nem is beszélve a sokszor igencsak időigényes beszerelésről. Növekvő érdeklődésről számolt be a Klimaszakaruhaz.hu klíma áruház is, hiszen rendszerint ilyenkor fordulnak szakemberhez az ingatlantulajdonosok. Ugyan a megfelelő klímákat a téli időszakban fűtésre is lehet használni, de a legtöbben főként a meleg megérkezésével egyidejűleg döntenek úgy, hogy ideje kitisztíttatni a klímát, vagy a régóta vágyott készüléket beszerezni.

 

S hogy miért olyan fontos a karbantartás, tisztítás? A használat során rengeteg szennyezőanyag, mikroba kerül a rendszerbe, amit ha nem távolítunk el, akár a megbetegedést is kockáztathatjuk. Hasonlóképpen érdemes az energiatakarékosság apropóján is gondoskodni a karbantartásról, ugyanis a kitisztított rendszer működik csak optimálisan. Mivel a beszerelés a helyiség adottságaitól függően több órát is igénybe vehet, ezért nyilvánvalóan látható, hogy a cégek ekkortájt nagyon leterheltek.

 

Nem véletlen mutatkozik megnövekedett kereslet a klímaszerelő szakemberek iránt, ugyanis a telepítés legalább kétemberes munka. Kétségtelen, hogy egyre több klímaszereléssel foglalkozó cég van jelen a piacon, de a korrektség és a megbízhatóság még mindig olyan ismérv, amely miatt érdemes körültekintően megválasztani a csapatot. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha még a szezon előtt kihívjuk a szakembereket, úgy nem kell akár heteket várni arra, míg végül időpontot kaphatunk. Új klíma beszerzése előtt állóknak pedig mindenképpen megfontolandó, milyen készülékre essen a választás. Nem mindegy milyen elvárásaink vannak a teljesítmény és az ár tekintetében, de ezeken felül is célszerű az ismert, már bizonyított márkák között keresgélni.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press