2012 okt 10, Kategória: Konyha, 2 375 Megtekintés

Egyszerű ételek ízléses tálalása


Egyszerű ételek ízléses tálalása

Sok háziasszony életében neuralgikus pont, hogy napról- napra milyen finom, egészséges, lehetőleg olcsón elkészíthető és persze a család ízlését is elnyerő étel kerüljön az asztalra. Sokszor hiába próbál az anya-feleség szerepében már megedződött nő zöld ágra vergődni a családdal, és teszi fel az egyszerű kérdést: Mit ennétek ma? A válasz gyakorta közhely, amely a “bármit” és “amit te gondolsz” típusú feleletek közti skálán mozog. Ezek után hol talál segítséget egy kreatív nő?

Ma már bizony sok ötletet, megoldást nyújtanak a boltokban kapható zacskós és félkész termékek, valamint maga az internet, ahol bárki kedvére böngészhet egyszerű ételek és akár több fogásos, érdekes alapanyagokból készült étkek közt. Természetesen mindezen pozitív lehetőségek nem mentesítik a háziasszonyt a beszerzés és elkészítés fáradtságos teendői alól, de legalább változatosan és újításokat is bevezetve láthatja el gasztronómiai “csodákkal” családtagjait.

Egy étel egyszerűsége mellett lehet nagyon finom és mutatós is. Egy jól “felöltöztetett” ötlettel könnyedén levehetjük családtagjainkat a lábukról. Például a megszokott és már unalomig készített tükörtojást csinálhatjuk olaszosan, tejfölbe ágyazva, vagy akár kaliforniai paprikát félbevágva, a csumáját eltávolítva, belesütött tojással szemet gyönyörködtető finomság is készíthető.

Kis kézügyességgel virsliből és szalonnából teknőcformájú étel varázsolható. A zöldségek művészi tálalása pedig mindenkinek a vérében van, csak el kell kapni a fonalat. Ötlet pedig van bőven, csak annyi kell, hogy vegyük a bátorságot, és újítsunk!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press