2022 okt 01, Kategória: Otthon, 885 Megtekintés

Egyre népszerűbbek a napelemes cégek Magyarországon


Egyre népszerűbbek a napelemes cégek Magyarországon

A napelemes rendszerek kiépítése iránt minden korábbinál nagyobb az érdeklődés. Nem véletlen, hiszen az energiáról alkotott elképzeléseink gyökeresen változtak meg az elmúlt hónapokban. A jelenlegi helyzetben is sokan dolgoznak otthonuk korszerűsítésén, még talán a nyílászárók cseréjéhez sincsen késő. Az energia-kérdés azonban hosszútávon igényel megoldást, és ehhez sajnos nem elegendő az ablakok záródási pontjához ragasztható szigetelés.

A napelemes rendszer kiépítése során alapvetően napelem panelre és inverterre van szükség. Az első segíti a Nap energiájának feszültséggé alakítását, a második pedig átalakítja a háztartásban használható váltóárammá ezt. Természetesen a megtermelt feszültség mennyisége függ a napelemek számától és az időjárástól. Arról is döntést kell hozni, hogy a hálózatra kívánjuk kapcsolni a rendszert, vagy szigetüzemű napelemes rendszer mellett tennénk le a voksot. Ez utóbbi akkumulátorokban tárolja az energiát, ám töltésvezérlő beszerzése is szükséges hozzá. Előnye viszont az, hogy a hálózattól függetlenül biztosíthatjuk a háztartás számára az energiát. Léteznek továbbá az un. hibrid rendszerek is, melyek a két előzőekben felsorolt előnyeit ötvözik.

De mégis mi ez a rohanás? Miért vannak már hónapokkal előre betáblázva a napelemmel foglalkozó cégek? Az ok ma már mindenki számára nyilvánvaló. Az energiaválság hazánkat is súlyosan érinti, és a gazdasági, politikai környezettel karöltve komoly problémák vannak kialakulóban. Aki csak teheti, olyan energiamixet igyekszik kialakítani, mely biztonságos energia ellátást és megfizethetőséget tesz lehetővé még a legkeményebb téli hónapok idején is.

Nem véletlen, hogy egyes napelemes cégek ekkora népszerűségnek örvendenek Magyarországon. A határidőre dolgozó, megbízható szakemberek igazi értéknek számítanak mostanság. Főleg így van ez akkor, ha még a tél beköszöntése előtt tudják vállalni a napelemes rendszer megtervezését és kiépítését.

A gáz és az elektromos áram ára úgy tűnik, a gyakorlatban szinte együtt mozognak, és várhatóan a jövőben nem fog az jelentősen csökkenni. Nehéz időszak előtt állunk, amikor érdemes az alternatív megoldások irányába fordulni. A napelemek alkalmazása ennek egyik módja lehet, de megéri elgondolkodni azon is, hogy a fűtést milyen módon lehetne minél költséghatékonyabban, a környezetet óvva megvalósítani.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press