2013 okt 13, Kategória: Szépség, 2 368 Megtekintés

Egészséges lábak: a gyógypedikűr


Egészséges lábak: a gyógypedikűr

Egy benőtt köröm, vagy egy tyúkszem a talpon bizony igen kellemetlen, sőt fájó érzést tud okozni, hiszen lábaink igen nagy terhelésnek vannak kitéve. A kezeletlen problémák pedig súlyos következményekkel is járhatnak, mert lehet, hogy az idő előrehaladtával az otthoni “kezelések”, vagy a későn felkeresett pedikűrös helyett már csak sebész tud gyógyírt nyújtani majd a bántalmakra. Előfordul, hogy a láb betegségei nem okoznak fájdalmat, csak kellemetlenséggel járnak, így például a még nem elterjedt körömgomba, vagy a láb fokozott izzadása, melyek miatt sokan elrejtik lábukat, néha még önmaguk elől is. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne segítséget kérni, és egy jól képzett gyógypedikűrös segítségével száműzni ezeket a kellemetlenségeket!

A benőtt köröm nemcsak kellemetlen tud lenni, hanem komoly gyulladást is vonhat maga után. A körömbenövéskor fájdalmas duzzanat, vadhús képződhet, és a lábbeli folyamatos nyomásának hatására gennyes góc képződik. Nemcsak a benőtt köröm gyógyításában tud segítséget adni egy gyógypedikűrös, hanem a túlzott lábizzadás idegesítő tüneteit is orvosolni tudja. Először is “diagnosztizálni” kell az intenzív izzadás okát, mely lehet például a lábboltozatok megsüllyedése, mert így a talp hozzáér a földhöz, cipőhöz, és nincs természetes szellőzése a lábfejnek. A boltozatok süllyedése a láb izmainak erősítésével megelőzhető és fontos az izzadós lábnak a megfelelő higiénés ápolása is. A stressz is lehet az oka a kellemetlen szagú lábizzadásnak. Ha valaki hajlamos túlpörgetni magát, annak a lábbeli vásárlásakor igen körültekintőnek kell lennie, hogy jól szellőző cipőt vásároljon, ezzel is megkönnyítve lába helyzetét. A fokozott izzadás a láb esetében is lehet betegség következménye. A hiperhidrózis okozta erőteljes lábizzadást úgynevezett iontoforézises terápiával lehet hatékonyan kezelni.

A körömgombával sem érdemes várni, mert az időben kezelésbe vett körömbetegséggel sok nehézségtől óvhatja meg magát az ember. A szégyen rossz tanácsadó, hiszen a körömgomba könnyedén kialakulhat, mert számos olyan kockázati tényező van a mai emberek környezetében, melyek kedveznek a lábak gombás fertőzéseinek. Így például az egészségtelen lábbelik, zoknik, melyek nem engedik szellőzni a lábat és így táptalajt biztosítanak a gombák szaporodásának. A mai kor emberének az immunrendszere is gyengébb, emellett pedig a szórakozás, kikapcsolódás kedvelt formája, a fürdőzés is nagyban hozzájárul a gombás fertőzések terjedéséhez.

A körömgomba tünetei kezdetben a lábujjak közt, vagy a talpon jelentkeznek, hámló, viszkető kiütésként. Ha ekkor nem kerül sor a kezelésre, akkor a körmökre is átterjed. A gombás köröm fénytelen, megvastagszik, a köröm alatti rész sárgás, morzsalékos szarumasszával töltődik fel. Amellett, hogy látványnak is visszataszító a gombás köröm és a járást nehezíti, a fertőzés másodlagos bakteriális fertőzésekre is hajlamossá teszi a megbetegített szervezetet. A kezeletlen körömgomba akár ekcéma kialakulásában is közrejátszhat, de közvetett okozója lehet érgyulladásnak, orbáncnak. A fertőzés súlyosságától függően a kezeléshez olykor elegendő a gyógyszertári vény nélkül kapható szer, de ha ez nem segít, akkor orvoshoz kell fordulni, aki külsőleg és belsőleg egyaránt kezelésbe veszi a körömgombát. Ahhoz, hogy biztosak legyünk benne, milyen kezelés szükséges, érdemes gyógypedikűröshöz is elmenni, aki egyéb jó tanácsokkal is szolgál majd a gyógyuláshoz.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press