2012 nov 08, Kategória: Otthon, 1 879 Megtekintés

Ecet a háztartásban


Ecet a háztartásban

Már nagyanyáink is jól tudták, hogy az ecet a háztartásban többféleképp hasznosítható. A módszer napjainkban sem vesztett népszerűségéből, s bár némileg időigényesebb segítségével a takarítás, mint a néhány perc alatt ható korszerű vízkőoldókkal, de jelentős összegeket spórolhatunk meg, ha a finomságok készítéséhez szokásos alapanyagot a vízkő ellen is bevetjük.

Bőven elegendő a 10 %-os változat mellett letenni voksunkat, és belőle három decilitert ugyanennyi mennyiségű vízzel elkeverve, némi só hozzáadásával már kezdődhet is a takarítás. Önthetjük kis szivacsra, de praktikusabb szórófejes flakont használni. Körülbelül fél óra múltával pedig a felület hideg vizes leöblítésével újra csodás tisztaság lesz úrrá a konyhán, valamint a fürdőszoba vízkövesedésre hajlamos területein.

Az ecet a háztartásban azonban nem csak a felületek tisztán tartására használható fel, miként azt a femina.hu oldalán is olvashatjuk, hanem készülékeink vízkőmentesítésére is, mellyel hozzájárulhatunk azok élettartamának megnöveléséhez. Érdemes a mosógépen kb. félévente ecetes átmosást végezni. Nem kell hozzá más, csak egy-két liter ecet, és egy üresmosás elindítása. Kis szünetet közbeiktatva még hatékonyabb lesz a művelet.

Hasonló ecetes átmosás javasolt a kávéfőzőhöz és a vízforralóhoz is, melyeket azonban  utána öblítse át tiszta vízzel alaposan. A gőzölős vasaló esetében is eredményesen alkalmazható a folyamat. Az ecet a háztartásban való alkalmazás során nem csak pénzt spórol az Ön számára, de a környezetet is kíméli, ha nem a vegyi anyagok mellett teszi le voksát.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press