2014 feb 20, Kategória: Otthon, 1 971 Megtekintés

Duguláselhárítás otthon


Duguláselhárítás otthon

Nem folyik le a víz a fürdőszobában, és lehetetlen még letusolni is emiatt? Gondot okoz a mosogatás, mert a szennyes víz folyamatosan visszafelé folyik? Kevés bosszantóbb dolog van, mint az, ha az otthonunkhoz tartózó lefolyók nem funkcionálnak kifogástalanul. Tenni azonban lehet ellene, s ehhez még szakember kihívására sincsen szükség, hiszen a duguláselhárítás otthon, saját kezűleg is lehetséges. 

Legtöbben elsőként a pumpáért nyúlunk, vagy szétszereljük a szifont, hogy átmoshassuk az egyes alkatrészeket. Ez utóbbit a konyhai mosogató, vagy a fürdőszobai mosdó esetében minden további nélkül megtehetjük, de a kád, és a padlóösszefolyó bonyolultabb rendszer, ezekkel inkább ne kísérletezzünk. Érdemes kipróbálni a boltok polcain sorakozó vegyi anyagokat, ám használatukkor mindenképpen ügyeljen arra, hogy vegyen fel gumikesztyűt.

Nem célszerű a végtelenségig a lefolyóba öntözni az erős, maró hatású anyagokat, hiszen szakemberek is úgy vélik, hogy akár a csövek falában is kárt tehetünk velük. Hasonlóképpen javasolt elkerülni a többféle vegyi anyag keverését, ugyanis  egészségre káros gázok kerülhetnek a levegőbe.

S hogy miként lehetséges a duguláselhárítás otthon természetes anyagokkal? Az ecet-szódabikarbóna párosítás remek választásnak bizonyul, de adhatunk hozzá konyhasót, vagy szódabikarbónát, de a trisót, esetleg a bóraxot is bevethetjük a cél érdekében. Amennyiben nem vezet eredményre egyetlen felsorolt módszer sem, javasolt szakemberhez fordulni, aki gyorsan a dolgok végére jár.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press