2013 máj 31, Kategória: Konyha, 2 171 Megtekintés

Diétás cukkini receptek


Diétás cukkini receptek

Az eredetileg Nyugat-Indiából és Mexikóból származó cukkini napjainkra az egész világon elterjedt, és kedvelt alapanyag. Hasonlóan az uborkához, a tökhöz, vagy a dinnyékhez, magas víztartalommal rendelkezik, s ezért a diétás cukkini receptek alacsony energiatartalommal szolgálják a plusz kilóktól való megszabadulást is. Számos formában elkészíthető, és semleges íze miatt többféle ízesítés választható a zöldséghez.

Méretéből adódóan rendkívül laktató ételeket varázsolhatunk az asztalra, s a diétás cukkini receptek alapján készült finomságok további előnye, hogy a növény zsírtartalma gyakorlatilag elhanyagolható. Grillezett húsokkal, vagy zöldséges töltelékkel együtt sütve igazi lakoma lehet még a fogyókúrás étrend is. Héját nem feltétlenül szükséges eltávolítani, hiszen ebben található – sok más zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan – a béta-karotin.

Emellett tartalmaz még folsavat, káliumot, C-vitamint, szelént, foszfort, cinket és mangánt, melyek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. A diétás cukkini receptek tárháza igen széles, s ami ezeknek az ételeknek az energiaszegény jellegét adja – természetesen az alapanyagon túl – az az elkészítés mikéntje, és hogy milyen egyéb élelmekkel társítjuk.

A sovány húsok választása mellett érdemes odafigyelni arra, hogy ne használjon lisztes sűrítést akkor, ha leves formában készíti el a zöldséget. A saját anyaggal történő sűrítés is megteszi, s a rendkívül finom cukkinifasírtból is javasolt elhagyni a kenyeret, zsemlemorzsát. Helyette a zabpehely segít elérni a kívánt sűrűséget a sütéshez. 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press