2015 Júl 20, Kategória: Munka, 3 817 Megtekintés

Diákmunka nyárra: Magyarországon 15 éves kortól vállalható


Diákmunka nyárra: Magyarországon 15 éves kortól vállalható

A nyári időszakban sok diák érdeklődik munkalehetőségek iránt, és több cég is érdeklődik a minőségi munkát végző fiatalok iránt. A munkaviszony létesítésekor azonban különösen fontos, hogy a fiatalkorúakra vonatkozó szabályozást maximálisan betartsák az érintettek. A Pannonwork diákmunka szövetkezet információi szerint hazánkban 15 éves kortól lehet diákmunkát vállalni, ám a vonatkozó szabályozás igencsak szigorú.

A fiatalkorúakat éjszakai munkára, valamint rendkívüli munkaidőben történő munkavégzésre nem lehet kötelezni, és természetesen legyen szó akár 4, akár 6 vagy 8 órás munkaviszonyról, a bejelentett munkavégzés elengedhetetlen feltételnek minősül. A szülőkre is jelentős szerep hárul, hiszen hasznos tanácsokkal szolgálhatnak gyermekeiknek arra vonatkozóan, hogy milyen munkát vállaljanak el, és mennyi azért az elfogadható fizetés.

Legjobb, ha a diákmunkaerőt kölcsönző cégek mellett teszik le a voksukat az érdeklődők, hiszen így biztosan a jogszabályoknak maximálisan megfelelő munkalehetőségek közül tudnak válogatni, és a kifizetések sem hagynak majd kívánnivalót maga után. S hogy milyen munkakörök bizonyulnak a leginkább keresettnek? 

Legtöbben irodai munkavégzés iránt érdeklődnek, de a gyakorlat azt mutatja, hogy pénztárosi, áruösszekészítői, árufeltöltői munkára keresnek leggyakrabban diákokat. Szép számmal akad lehetőség a szórólapozás területén is, de raktári kisegítőket is szoktak keresni. Amennyiben a jogszabályban foglalt kort már meghaladta a fiatal, úgy érdemes legalább egy nyári hónapot rászánni a munkára, hiszen így belekóstolhat az igazi, életszagú mindennapokba, s talán arról is könnyebben dönt majd, milyen pályát válasszon magának.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press