2015 Már 15, Kategória: Utazás, 2 046 Megtekintés

Budapest a legolcsóbb turisztikai központ a The Guardian szerint


Budapest a legolcsóbb turisztikai központ a The Guardian szerint

A The Guardian nevű, mértékadó brit napilap szerint a magyar főváros a legjobb választás, ha valaki rövid kikapcsolódásra vágyik. Ezt főként arra alapozza, hogy Budapesten a legolcsóbb a szálláslehetőség. A neves médium által közölt összehasonlításban szereplő városok listáját a Housetrip nevű, szálláshely-közvetítéssel foglalkozó internetes portálra hivatkozva állították össze.

Ezen a webhelyen keresztül bárki kiadhatja a turisták részére saját ingatlanát, továbbá szabadon választhat a világ többi részéről hirdetett lakások között. Az oldal adatai szerint Budapesten egy két éjszakát igénybe vevő látogatás mindösszesen csak 139 fontba, tehát megközelítőleg 50 000 forintba kerül. Ebben már benne van a repülőút oda-vissza, a szükséges biztosítások, némi olcsó étkezés és a közösségi közlekedéssel megoldott, helyben történő utazás. Ezeket a tényezőket figyelembe véve Európában nincs még egy olyan nagyváros, ami annyira olcsó lenne, mint országunk fővárosa.

A portál egyébként kiemeli, hogy az újév teljesen más eset. Ennek oka, hogy az évváltáskor jócskán megemelkedik a menettérti repülőjegy ára. Erre az időszakra „budget” kategóriaként a weblap inkább Barcelonát és Berlint említi, mint lehetséges célpontot. Fontos megjegyezni, hogy a szerelmesek napjára újra Budapest lesz megint a legkedvezőbb döntés.

A listán egyébként Budapest két spanyol várost előz meg: a második helyen Madrid, még a harmadik helyen a másik nagy „foci-főváros”, Barcelona található. A negyedik helyre a francia üdülőtelepülés, Nizza lett sorolva. Ezeket a városokat az Európai Unió központja, Brüsszel követi.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press