2020 jún 16, Kategória: Szépség, 2 165 Megtekintés

Bőrápolás nyáron: mire kell figyelni?


Bőrápolás nyáron: mire kell figyelni?

A tiszta, ápolt bőr nyáron különösen nagy figyelmet érdemel, hiszen ilyenkor nagy bőrfelület van szabadon. Nem csak az UV-sugarakkal szembeni védelemre célszerű fokozottan ügyelni, hanem a megfelelő hidratálásra és tisztításra is. A magas hőmérséklet és az izzadás kedvez a pattanások kialakulásának, így még azok is találkozhatnak ezzel a problémával, akik egyébként tiszta bőrnek örvendhetnek. Most, hogy hamarosan itt a nyári időjárás, érdemes felkészülni a megfelelő bőrápolásra (forrás: szepsegcenter.hu).

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az arctisztítás fontosságát. A nyári időszakban rendszerint könnyebb sminket viselünk, vagy nélkülözzük az alapozó használatát. A vízálló szemfestékeket azonban célszerű maradéktalanul eltávolítani, majd az arcbőrt fokozottan tisztítani. Ehhez a természetes alapanyagból előállított készítmények és szappanok ideális választásnak bizonyulnak. A túlzott szárítás helyett törekedjünk a hidratálásra is, ezzel a pattanások kialakulásának is elejét vehetjük.

Ugyan a napsugarak kedvezően hatnak a pattanásos bőrre, de az izzadás és a vele járó szennyeződések már kevésbé. Ahelyett azonban, hogy a tini korból jól ismert szárító, alkoholos tisztítókat használnánk, figyeljünk arra, hogy gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról. Ezt nem csak külsőleg tehetjük meg, hanem belsőleg is. Nyáron akár a napi öt liter folyadék sem bizonyul soknak, főleg, ha fizikailag aktív tevékenységet folytatunk.

A nyár egyet jelent a strandolással és a napozással. A szakemberek minden évben felhívják a figyelmet a napon tartózkodás bőrgyógyászati kockázataira, így egyre többen ügyelnek a bőrvédelemre. Fontos, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között ne menjünk a napra, s egyébként is csak a megfelelő faktorszámmal bíró napvédő készítmény alkalmazásával. Fürdőzés után javasolt újrakenni azt, és mellőzni az órákon át tartó napozást.

Egy strandolással töltött nap után a bőr fokozottan ki van száradva. Ilyenkor a minőségi hidratáló készítményeké a főszerep. A testvajak, a kifejezetten napozás utáni nyugtató krémek és a természetes alapanyagok előnyben részesítése javasolt. Az értékes hatóanyagokat tartalmazó készítmények egyébként a lábápolásban is hasznosnak bizonyulnak. A kiszáradt sarkak és bőr berepedezése ellen rendszeres odafigyeléssel és a megfelelő eszközökkel tehetsz a legtöbbet. Élvezd ki a nyár adta minden szépséget úgy, hogy közben bőröd sem látja kárát a melegnek és az erős napsütésnek!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press