2012 nov 02, Kategória: Konyha, 1 971 Megtekintés

Bolognai ragu az olasz konyha szerelmeseinek


Bolognai ragu az olasz konyha szerelmeseinek

Melyik az a tésztás finomság, amelyet még kezdő háziasszonyok is könnyedén és gyorsan el tudnak készíteni? Természetesen a bolognai ragu, mely összetevőit illetően igen változatos a skála. Van, aki kizárólag egyféle húst használ, míg mások a sertés és a marhahús mellett még csirkemájat is belefőznek.

Felejtse el a zacskós változatokat, melyek bár kétségtelenül intenzív íz világot varázsolnak a tányérra akár negyed óra alatt, de ha kóstolta már a saját kezével összeállított, egyedi fűszerezésű bolognai ragut, akkor biztos lehet abban, hogy a jövőben messziről elkerüli majd a porokat az üzletekben.

A friss paradicsom elengedhetetlen az igazi, olaszos bolognai ragu készítésekor, de hasonlóan nagy szerep jut annak is, hogy milyen arányban fűszerez. A magyar konyhánkban olyan előszeretettel használt fokhagyma mellett arról se feledkezzen el, hogy az állagot javítandó, érdemes sűrített paradicsomot is önteni a vöröshagymával összepirított húshoz. A fehérbor csak jót tesz a legtöbb ételnek, s hogy a zamatok még inkább kiteljesedjenek, megéri ehhez a mártáshoz is önteni egy keveset.

A reszelt sárgarépa csak tovább sűríti majd a finomságot, és egy apró, de annál lényegesebb momentummal bolondíthatjuk meg a tésztaételt: a paradicsomos alappal rendelkező bolognai ragu kevéske fahéjjal még egyedibb íz világot kap majd. Az olasz konyha alapdarabjának számító ételt reszelt sajttal tálalva biztos sikert érünk el.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press