2013 Sze 15, Kategória: Otthon, 1 830 Megtekintés

Boldog születésnapot!- a jó gyerekzsúr alapvető elemei


Boldog születésnapot!- a jó gyerekzsúr alapvető elemei

Amikor szülővé válunk, az életünk egy pont körül kezd el forogni, mégpedig a gyermek körül. Tudatosan, vagy tudattalanul, de mindig arra törekszik a szülő, hogy gyermekének a lehető legjobb életet biztosítsa. Ebben a törekvésben pedig benne van az örömszerzés, főként az ünnepek feledhetetlenné tétele.

A születésnap a gyermek első éveiben inkább a szülőnek fontos, hiszen a picike gyermekek még nem igazán értik a jelentőségét. A kisgyermekek nem úgy élik meg születésük napját, mint szüleik, akiknek nagy örömet jelent a nap, mikor csemetéjüket először ölelhették magukhoz. Egy-, két-, hároméves korban a gyermek még csak azt észleli, hogy mindenki rá figyel, hogy valami fontos történik, no meg, hogy ajándékokat kap. Később természetesen megjelenik az igény az ünneplésre, és a kis barátokkal való együtt mulatozásra, amikor már nem lesz elég apuval, anyuval, nagyszülőkkel való tortaevés és ajándékozás.

A gyerekzsúrok ideje tehát elérkezik, és bizony sok fejtörést tud okozni, hogy hogyan is szervezze meg a szülő gyermeke születésnapi partiját, hogy elégedett legyen vele mindenki. Az első akadály, amit meg kell ugrani a szülőnek, hogy kit is hív meg a zsúrra. Természetesen a sértődések nehezen kerülhetők el, de ha a szülő jól odafigyel gyermekére, tudni fogja, hogy melyik óvodás, iskolás, házbeli, vagy utcában lakó pajtásával van igazán jóban, és nemcsak egy néhány napja tartó “örök barátságról” van éppen szó, ami a zsúrra véget is ér. Így gyorsan összeállítható a vendéglista, és elküldhető a meghívás, akár nyomatott meghívón, akár e-mailben.

Az étel, ital kiválasztása nem okozhat gondot, hiszen elég a gyerekek szájíze szerint sütni, főzni, vásárolni. A nassolnivalónál inkább a mennyiségre érdemes odafigyelni, valamint a dekorációra is hangsúlyt kell helyezni. Ami egy jó gyerekzsúrhoz kell, a mai divattól eltekintve, az nem a légvár, a bohóc, vagyis valami kívülálló program. A zsúr ünneplésre való, vagyis, arra, hogy a kis vendégek egymással játszanak, együtt érezzék magukat jól. Éppen ezért ötletes, kreatív programmal kell megtölteni a partit a gyermekeknek. Lehet rajzolni mondjuk a falra erősített rajzlapokra, vagy éppen szembekötősdivel egymást felismerőset játszani, vagy netán “szín-törpézni”.  A beöltözős, színházas játék is biztos befutó a gyerkőcöknél. A legjobb, ha az ünnepelttel együtt állítja össze a szülő a programot, arra alapozva, hogy a gyerekek mit játszanak szívesen együtt, és ezeket “turbósítja” fel .


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press