2014 okt 12, Kategória: Pénzügy, 2 465 Megtekintés

Biztonságos jövő gyermekeinknek


Biztonságos jövő gyermekeinknek

Azok a szülők, akik már a gyermekük fogantatásától előrelátók, és tudják, hogy csemetéjük támogatása nem merül ki a “koszt-kvártély”, no meg némi oktatás biztosításában, időben elkezdenek gondolkodni a gyermekük jövőjének hosszú távú biztosításán.

Ma már a pénzügyi termékek tárházának bőséges kínálata mellett a gyermeke jövőjét nem a véletlenre bízó szülő számára nem is a választás lehetőségének hiánya okozhat problémát, hogy hogyan takarítson meg gyermekének, hanem a jó döntés meghozatala lehet nehézkes. Olyan megtakarítási termék, amely minden előnyt magában hordoz nincs, de jelentős különbségek vannak a felkínált megoldások közt.

A megtakarítások közti választásnál lényeges néhány dolgot szem előtt tartani a jó döntés meghozatalához. Természetesen a fő szempont mindig a megtakarítás költsége, hogy mennyit is kell beáldozni a család havi keretéből a gyermek jövőjére, és persze a hozam, hogy milyen összeg kerekedik ki majd a végére.

A költség és hozam mellett egy akár évtizedekre szóló pénzügyi elköteleződés esetén még néhány kérdést mérlegre kell tenni a döntés előtt. Miután az ember nem lehet teljesen biztos abban, hogy az adott pillanatban fennálló életszínvonala, jövedelme tíz, húsz év múlva is annyi lesz, mint amennyi a megtakarítási szerződés megkötésekor, jó tudni, hogy nem fizetés esetén mi történik a megtakarítással. Persze nemcsak negatív irányú lehet a család anyagi helyzetének változása, így jó azt is tisztán látni, mi történik a havi díjon felüli befizetésekkel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nem mindenki pénzügyi guru, így jó előre tudni, hogy számíthat-e az ember valamiféle befektetés-kezelői támogatásra, szakmai tanácsadóra a hosszú megtakarítási időszak alatt.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press