2014 feb 14, Kategória: Otthon, 2 335 Megtekintés

Betonvágás panellakás átalakításkor


Betonvágás panellakás átalakításkor

Betonvágással lehet a legegyszerűbben olyanná alakítani panellakásunkat, ami a mai igényeknek megfelel. Rezgés- és pormentes gyémánttechnikás betonvágógépekkel sokkal egyszerűbb és biztonságosabb, mint gondolná. A betonvágás , beton fúrása házilagos eszközökkel többnyire nem megoldható. A család és a szomszédok is jobban szeretik a pár perces munkát, mint a napokig tartó kopácsolással járó betonmegmunkálást.

Betonvágás során rengeteg átalakítási munka tehető egyszerűbbé, de nem csak panelban, hanem minden típusú lakó és ipari épületben. Gondoljon bele: két szint összenyitását legegyszerűbben az elválasztó födém nyitásával lehet megoldani, így a megfelelő helyen és jól alkalmazott betonvágás praktikus és költségkímélő megoldás. Nézzen utána a pontos betonvágás árak és lehetőségek számtalan variációjának!

Velünk kialakíthat feljárót, lépcsőt, liftet –bármit. De nem csak a födémek vághatók: teraszok, erkélyek, járdák vasbeton szerkezetének vágása is könnyen megoldható építészeti feladat. A közművek, szellőzők helyét is ki lehet így alakítani. A vasbeton gerendák vágása biztonságosan és rezgésmentesen sokkal kíméletesebb, mint a hagyományos bontás.

Éljen kényelmesebben régi házában is

Válaszfalak, boltíves közlekedők átalakítása során is érdemes betonvágásra gondolni, mivel így hajszálpontosan tudjuk a kijelölt területet alakítani, mindamellett a helység többi része sértetlen marad. Egy lakás, vagy üzlet átalakítása során ez nagyon fontos szempont, hiszen így sok rakodási és takarítási munkát lehet megtakarítani, nem kell kihordani szinte semmit, így beltéren akár télen is neki lehet fogni, nem leszünk időhöz kötve.
Betonvágással új ablakokat, ajtókat is be tud helyezni, így egy nagyobb átrendezés, korszerűsítés , szigetelés modernebb nyílászárókkal sokkal gyorsabban és kényelmesebben megoldható. De a célgépes betonvágás kerámia és térkő burkolatnál, aszfalt burkolatnál is jó választás. Nyílegyenes, sima vágásszél marad utána, amivel könnyű utána folytatni az átalakítást, építkezést, burkolást.
Fontos tudni, hogy az építészeti szabványok az elmúlt évtizedekhez képest változtak, így egy mai a típusajtó nem biztos, hogy bele fog férni a régi helyére. A különbözetet azért érdemes betonvágással eltüntetni, mert ez az egyetlen olyam ód, amivel a vágási felület sima és jól beépíthető lesz.

Ipari csarnokok, épületek betonvágása

Nagy felületen is ugyanúgy történik. Üzemátalakítás, átépítés, funkcióváltoztatás során az új alapterület, az új szint kialakítása szintén költséghatékonyan megoldható, természetesen statikai véleményezés alapján.

Többféle célgépet használunk betonvágáshoz

Minden eshetőségre és területre megvannak a gyémántvágóink. Sínes géppel a nagyobb és precíziós behelyezést igénylő feladatokat oldjuk meg, például ajtó, vagy ablak kivágását. Ezzel nem csak a vasbetont lehet vágni, de tégla, vagy Ytong falazat esetén is hatékony. A beton vágásához használt víz elszívása ipari porszívóval megoldott, így kockázatmentes és egyszerű a betonvágás panellakásban is.
Betonvágás kézi vágógéppel is lehetséges, a felkészült szakemberek a nehezen hozzáférhető helyeken is meg tudják oldani a feladatukat. Síkvágógépünkkel pedig a beton födémek, aljzatok vágás a lehetséges, még olyan finom feladatokra is képes, mint hőtágulási (dilatációs) hézagok kialakítása.

Jó, de mennyibe kerül mindez?

A betonvágás árak pontosan kalkulálhatóak, függnek a vágás helyének megközelíthetőségétől, a fal vastagságától és nem utolsó sorban a vágott nyílás nagyságától. Minden munka előtt ajánlott a ingyenes helyszíni felmérés, amit munkatársaink szakszerű tanácsokkal is segítenek.

Velünk belevághat a munka nehezébe!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press