2014 feb 16, Kategória: Autó, 3 059 Megtekintés

Beszéljünk a casco biztosításról 2014-ben is!


Beszéljünk a casco biztosításról 2014-ben is!

“Miért nincs casco-ja? Kössön casco-t, mert megéri!” Ajánlatokban persze soha nincs hiány, és amikor az ember örül, hogy éppen kijön a pénzéből, a háta közepére kívánja a telefonos, szórólapos biztosításkötési lehetőségeket. Azonban jó, ha tudjuk, hogy mit is utasítunk el, mert ha van egy kis plusz még az anyagilag, akkor érdemes megfontolni egy casco biztosítást.

Amit fontos tisztázni, hogy a kötelező gépjármú felelősségbiztosítás és a casco nem ugyanaz, és nem is zárják ki egymást. A kötelező biztosításnak a nevében is benne van, hogy kötelező a megkötése, míg a casco biztosítás választható kategória. A casco, mint biztosítás az autót olyan károkra biztosítja be, mint lopás, részlopás, elemi kár, törés, totálkár. A casco biztosításnál számolni kell önrésszel is, mely nagysága a gépjármű értékétől függ. Ez az önrész két részből áll, az egyik rész százalékosan meghatározott 10-20-30%-os mértékben, a másik rész pedig  összegszerűen kerül meghatározásra, 25 000 forinttól akár 1 000 000 forintig.

Természetesen a casco sem azt jelenti, hogy lesz miből új autót venni, ha éppen olyan szinten sérül autónk, vagy idegen kezek által örökre eltűnik, hogy mi már használni nem tudjuk többet. Ez a biztosítás a kockázatok valamelyikének bekövetkeztekor jelentős anyagi segítséget jelent az anyagi kár elviselésében, enyhítésében. Gondoljunk csak bele, hogy este letesszük a ház előtt az autónkat, békésen álomra hajtjuk a fejünket, és másnap, mikor munkába indulnánk, hűlt helyét találjuk. Bizony még a szívinfarktus sem kizárt, és bár be kell a lopást jelenteni a rendőrségen, ennek ellenére tudható, hogy egy autót gyorsan el lehet tüntetni, és kicsi az esélye annak, hogy előkerül. Ahogy az már elhangzott, a biztosítási kártérítésből új autónk nem lesz, de induló tőke már lesz, és ez több a semminél.

A casco biztosítás is számos változáson ment keresztül az elmúlt időben, hiszen a versengés soha nem ér véget a biztosítási piacon. A casco biztosítással foglalkozók is kénytelenek folyamatosan megújulni, újabb és újabb kedvező ajánlattal, akcióval előállni, hogy ügyfélkörüket megtartsák. Így például 2014-ben megfigyelhető, hogy még kedvezőbb ajánlatokkal rukkolnak elő a szolgáltatók. Az alap casco biztosítás mellé pedig mindenki egyénre szabottan kötheti meg casco-ját lopásra, tűzkárra, jégkárra és egyéb káreseményekre kiegészítve.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press