2012 okt 09, Kategória: Internet, 2 646 Megtekintés

Az internet veszélyei és kockázatai gyerekre és fiatalokra


Az internet veszélyei és kockázatai gyerekre és fiatalokra

Minden szülőben felvetődik a dilemma, hogy vajon hagyja-e a gyermekét a számítógép közelébe menni, vagy amíg lehet, tiltsa tőle? Vajon meddig lehet kitolni azt az időt, hogy a gyermeket “megfertőzze” az internet?

Számos negatív példa, nyomatékos indok áll a szülők előtt, hogy a tiltás mellett döntsenek. Ugyanakkor a gyermeknek megtiltani lehet az internet-használatot, de nem érdemes. Miért is? Mert kiskapuk tömkelege áll rendelkezésére a lurkóknak, hogy kiélvezhessék a világháló csodáit, barangolhassanak tiltott oldalain ellenőrzés és felügyelet nélkül. Sokkal hathatósabb megoldás, ha nem tiltjuk, de szabályozzuk az internetezés idejét, mennyiségét és főképpen tartalmát.

Az internet gyermekekre, ifjúságra gyakorolt hatásait már 6 éves kortól vizsgálják. Bizony, az alacsony életkori határ nem gépelési hiba, nem is túlzás, mert egyre kisebb gyermekek kerülnek be az internet bűvkörébe. Ma már nemzetközi konferencia keretében osztják meg a szakemberek tapasztalataikat, vizsgálati eredményeiket az internet hatásairól a gyermekek és fiatalok körében. A konferenciát idén Magyarországon tartották meg másodízben, melynek a Magyar Tudományos Akadémia adott helyet.

A konferencia célja a szakmai beszélgetésen túl, hogy segítsen mindenkit, elsősorban a szülőket az abban való eligazodásban, hogy milyen veszélyek, ártalmak várnak az internetet használó generációra. Mindennek gyakorlati haszna abban rejlik, hogy a felkészült felnőtt mellett sokkal kevesebb veszély realizálódhat a világhálón óvatlanul szörfözgető gyermek, fiatal esetében, mintha tiltással próbálnánk az amúgy elkerülhetetlen helyzetektől megóvni.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press