2018 ápr 25, Kategória: Internet, 1 687 Megtekintés

Az internet Magyarországon 2018-ban: mindenkinek jut


Az internet előfizetés 2018-ra szinte a teljes magyar lakosság számára a mindennapi élet része. Az internetelérés ugyan alapvető kellék a fejlett országok hétköznapi életében, ám fél évtizeddel ezelőtt sem volt magától értetődő az ország nagy részén.

Egy szimpla internet előfizetés szinte fillérekbe kerül manapság és mindezzel együtt a legrégebbi vagy legelavultabb hálózatok is kifejezetten kielégítő internetsebességet képesek nyújtani.

Az internet előfizetés már alapcsomagnál is elfogadható szolgáltatást biztosít

Természetesen ez régió függvénye hazánkban is, de azt mondhatjuk, hogy mára konszolidálódott a piac, és ár/érték arányban teljesen versenyképes a magyarországi lakossági internet előfizetés által elérhető hálózatok minősége.

A nagyobb csomagok viszont egyenesen elképesztő sebességeket képesek hozni manapság az átlag fogyasztó számára. Akár azt is mondhatjuk, hogy messze túlmutatnak a nem céges vagy hivatali szükségleteken.

Hogyan válasszunk internet előfizetést 2018-ban Magyarországon?

Nyilvánvaló, hogy fontos a családi vagy egyéni kassza szempontjából az ár, de ha azt szeretnénk, hogy például egy (természetesen legális forrásból származó) film akár 30-40 másodperc alatt letöltődjön a villámgyors internet előfizetésünknek köszönhetően, akkor érdemes rááldozni azt a kis pluszt.

De egyébként a „lassabb” kapcsolatoknál is mindig kielégítő sebességet kapunk. Persze azon is múlik, hogy otthon WiFi-n keresztül érkezik-e a jel a gépünkbe vagy TV-nkbe, vagy kábelen át. A kábel mindig stabilabb és általában tiszta jelet ad.

Az internet előfizetés esetében a sebességkülönbség lassan másodlagos szempont lesz

Voltaképpen manapság nem is igazán az internetkapcsolat sebességét kell nézünk, hiszen az az olcsó előfizetések és nagy sebességet biztosítanak – a drága csomagok meg általában nagyon gyorsakat, mint például az Invitel internet előfizetési lehetőségei esetében.

A hálózat kiépítettsége szinte mindenhol kielégítő az országban (kivétel mindig akad, de a fejlesztések ütemét tekintve jó esetben előbb-utóbb mindenkinek orvosolva lesz a problémája ilyen szempontból.) Tehát, nem is igazán az internet előfizetésünk kapcsolati sebességére kell odafigyelnünk, hanem e helyett a kapcsolat stabilitása az, ami egyre fontosabbá válik.

Az instabil kapcsolat sokszor nem a szolgáltató hibája!

Figyeljünk oda a kábeleink épségére vagy a vezeték nélküli kapcsolatoknál az egységek és a WiFi jeladó közötti távolságra.

Azt is tudnunk kell az internet előfizetések sebességével kapcsolatban, hogy a garantált sebesség és a maximális potenciális sebesség nem ugyan az. Jelenleg a “leglassabb”, de garantált 30 Mb/s-os sebesség is elegendő a mindennapi internetezésre, multimédiás és socialmédiás igényeink kielégítésére.

Ha megfelelő a kapcsolat minősége, akkor problémánk aligha lehet manapság. Vállalati felhasználáshoz pedig a fenti okokra hivatkozva legyünk körültekintőek és érdeklődjünk, mely megoldások lennének személyre szabottan a legmegfelelőbbek számunkra.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press