2014 ápr 28, Kategória: Szépség, 2 210 Megtekintés

Az alvás a legegyszerűbb szépítőszerünk


Az alvás a legegyszerűbb szépítőszerünk

Aludni nemcsak jó dolog, hanem egészségünk és szépségünk szempontjából nélkülözhetetlen is. Alvás közben testünknek, szervezetünknek, idegrendszerünknek nyugalmi állapotban van ideje regenerálódni. Miközben alszunk testünk igyekszik beállítani a megfelelő bioritmust, szerveink lelassulnak, beindul a méregtelenítés. A szépség megőrzése szempontjából az alvás azért is fontos, mert bőrünk is ilyenkor tudja a napközben termelődött szabad gyökök roncsoló hatását közömbösíteni.

Ahhoz, hogy az alvás tényleg megfelelően tudja szolgálni egészségünk és szépségünk megőrzését, lényeges, hogy elegendő mennyiségű és minőségű alvásban részesítsük magunkat napról napra. Ahhoz, hogy az igazi szépítő álom ne kerüljön el minket, néhány egyszerű, de fontos tényről sem szabad megfeledkeznünk. Így például a szervezet regenerálódásához minimálisan 6 óra alvás szükséges, de ha sikerül 8 órát aludni, akkor biztosak lehetünk abban, hogy jót tettünk magunkkal.

Jó, ha tudatában vagyunk annak, hogy alvás közben termelődik a melatonin nevű hormon, mely a sejtregenerálódásért felelős. Ez a hormon a sötétséget kedveli, így termelődését azzal tudjuk jól elősegíteni, ha minél sötétebb helyen alszunk, és még az olyan szórt fényt is kizárjuk, mint a televízió fénye. A nyugalmas alvás másik lényeges elősegítője a megfelelő időben történő étkezés, vagyis lefekvés előtt egy órával már sem ételt, sem folyadékot nem jó fogyasztani. A vitaminokkal is óvatosan kell bánni, ha nyugodt alvást és jól működő regenerálódási folyamatot szeretnénk szervezetünknek biztosítani, mert néhány vitamin felélénkíti testünket, mint például a C vitamin.

A szép bőr érdekében fontos az esti lefekvés előtti alapos arctisztítás és hidratálás, hiszen napközben sok szennyeződés rakódik le bőrünkön, elsősorban arcunkon, és ha ezzel is meg kell küzdenie testünknek, akkor lehet, hogy a 8 óra alvás is kevés lesz számára a jó munkához. Ha mindent megtettünk azért, hogy pihenésünk nyugodt és hatékony legyen, nincs más hátra, mint egy jót aludni, és reggel megújulva, frissen és szépen lehet felébredni.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press