2013 aug 25, Kategória: Autó, 3 132 Megtekintés

Autóvédelem: az egyszerűtől a korszerűig


Autóvédelem: az egyszerűtől a korszerűig

Az autó érték. Van, akinek azért, mert méregdrága gépjárműve van, de egy használt autó is nagy értéket tud képviselni ott, ahol megvásárlása és fenntartása jelentős anyagi terhet jelent. A gépjármű védelme éppen ezért az autótulajdonosok számára különleges jelentőséggel bír, nemcsak a benne keletkező károk szempontjából, hanem a lopás ellen is.

Az autóvédelem eszközei sokfélék, az egyszerű váltózárkormányzár, autóriasztó mellett elektronikus védelem és rejtett kapcsoló beszerelésére is lehetőség van. Sajnos ezek a lopásgátló rendszerek nem jelentik az autó tökéletes védelmét, mert ügyes tolvaj autótípusonkénti ismertek birtokában könnyedén áthatol rajtuk, blokkolja őket. Ezeknek az autóvédelmi megoldásoknak közös hibája, hogy az autó hozzáférhető, vagyis nyitott az út a tolvaj előtt, hogy hatástalanítani tudja őket.

Az autóvédelem terén a GPS szolgáltatás nyújt még némi biztonságérzetet az autótulajdonosoknak. A GPS szolgáltatás körében műholdas helymeghatározásra, 24 órás központi felügyeletre, távleállításra van lehetőség. Ez az alapcsomag, mely extrákkal is bővíthető, például csomagtér védelemmel, indításgátlással, pánikjelzővel. A GPS szolgáltatás gyenge pontja, hogy korlátozható, zavarható, árnyékolható, blokkolható, tehát önmagában nem jelent tökéletes védelmet.

Egyes szakértők szerint a jó autóvédelem hozzáférhetetlenné teszi a gépjárművet. Ez egyet jelent azzal, hogy mind mechanikai, mind elektronikus szempontból a tolvaj nem tud hozzáférni az autó motorteréhez, és így nem lesz képes a különböző védelmi rendszereket inaktiválni. Ez a fajta lopásgátló technika a gépjármű átalakításával is együtt jár, ezért vannak, akik nem szívesen veszik igénybe.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press