2017 dec 22, Kategória: Szépség, 1 668 Megtekintés

Arctípus szerinti frizura választás


Összesen 5 arcformát különböztetünk meg. Kerek, szögletes, ovális, hosszúkás és szív formájú. Ezekhez szükséges igazítani a frizuránkat is, hiszen nem minden frizura áll jól bizonyos arcformák esetén és a szépség sokunk számára fontos. Ha nem szeretnénk túl slamposan kinézni, vagy nem vágyunk a nem túl elismerő pillantásokra, akkor a következő szabályokat mindig tartsuk be. A divatos frizurák közül is biztosan ki tudjuk választani a számunkra megfelelőt.

Kerek arcformához mindenképpen a hosszúkás frizurák illenek, hiszen a homlok és az áll közötti távolság ugyan akkora, mint a két arccsontunk távolsága. Az arcot az egyenes és mégis egy kicsit tépett frizurák tudják a legjobban hangsúlyozni. itt a frufrura is nagyon oda kell figyelni, hiszen egy tömött frufru semmiképpen sem túl előnyös. Válasszunk inkább tépett és szellős frufrut. Az ovális arcformával rendelkezőknek van a legkönnyebb dolguk, hiszen nekik minden jól áll. Bármelyik választékot használhatják, emellett a rövid és a hosszú haj is igen jól áll nekik.  Azoknak, akiknek göndör a hajuk kerüljék a rövidre vágást és az ovális arcformához nem illik a feltupírozott frizura sem.  A határozott és egyben markáns áll, valamint a széles homlok jellemzi a szögletes arcformát. A laza hullámok és a tépett tincsek igen jól állnak ehhez az arctípushoz, ezért ezt gyakorta érdemes választani. A lágy hatás az, amit mindenképpen el kell érni, hiszen a szögletes arc igen markáns benyomást kelt. A feltűnő színválasztás is igen jó lehet, hiszen így a tekintetet a szögletes arcról a frizurára lehet irányítani. A hosszúkás arcformához a hosszú ás a rövid haj is előnyös. Itt bátran válasszuk a szögegyenes hajat és a hosszú frufrut. Itt az áll alá érő hajhossz a legelőnyösebb, hiszen a hosszabb haj nyújtja az arcot. A vagány külsőre vágyók nyugodtan válasszanak egy rövid és kócolható hajformát. Keskeny áll és széles homlok jellemzi a szív formájú arcot. Az arccsont hangsúlyozása miatt fontos, hogy az áll alá érjen a frizura és a frufru is lehet hosszabb, hiszen úgy eltakarja a széles homlokot.

Minden esetben úgy válasszuk meg a frizuránkat, hogy az a legelőnyösebb legyen számunkra. Minden hölgynek létezik olyan frizura, ami jól áll, ehhez csak egy jó fodrászra van szükség semmi többre. Mindenki lehet szép bármilyen arcformával is rendelkezzen.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press