2017 Már 02, Kategória: Egészség, 2 460 Megtekintés

A zabpehely élettani hatásai


Egészséges reggelit keres, amelyet bűntudat nélkül fogyaszthat? Gyorsan elkészíthető finomsággal dobná fel délelőttjét? Amennyiben a súlyfelesleg és az energiahiány ellen is tenni szeretne, úgy a zabpehely remek választásnak bizonyul. Sokan idegenkednek az alapanyagtól, pedig kevés egészségesebb és olcsóbb étel képzelhető el, mint a zabkása. A belőle elkészíthető finomságok azonban ennél jóval szélesebb kört ölelnek fel. Lássuk, miért ajánlott korosztálytól függetlenül a zabpehely reggelire tej nélkül, vízzel, vagy akár tojással készítve!

Egészséges mindennapi alapanyag

A zabpehely fogyasztásának azonnal érezhető hatása az, hogy órákra eltelít és így biztosan elkerülhetjük a falási rohamokat. Nem csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, de nagyon magas rosttartalommal is rendelkezik. Ez utóbbinak köszönhetően megköti a vizet és lassítja az emésztést, így ha a reggeleket egy jó zabkásával indítjuk, biztosan nem éhezünk meg szinte ebédig. A teljesen természetes alapanyag éppen rosttartalma miatt a rák megelőzésében is szerepet játszik, ráadásul a magas vérnyomás kiváló ellenszere is lehet. B-vitaminjai mellett cinket, magnéziumot, mangánt és kálciumot is tartalmaz, vagyis aktívan hozzájárul a szervezet mikroelemekkel történő ellátásához. A zabpehely élettani hatásai azonban nem merülnek ki ennyiben, hiszen fogyasztásával egészséges szénhidrátokhoz juthatunk hozzá. A diéta egyik sarkalatos pontja éppen a szénhidrátok fajtájának helyes megválasztása.

Olcsó és kiadós

A bevásárlóközpontokban és főként a webáruházakban szinte fillérekért hozzájuthatunk a zabpehelyhez. Választhatunk nagy szeműt, vagy apróra őröltet is. Ez utóbbit szélesebb körben felhasználhatjuk, és a zabkása is gyorsabban elkészíthető felhasználásával. Nem csak a zabpehely élettani hatásai érdemelnek tehát figyelmet, hanem elérhető ára és kiadóssága is. Egy fél kilós kiszerelés akár egy hétig reggeliként szolgálhat. Kásaként főzve kiegészíthetjük friss és aszalt gyümölcsökkel, magvakkal, de megszórhatjuk kakaóporral, kókuszreszelékkel vagy néhány kocka minőségi étcsokoládéval is. Fehérjeporral kiegészítve nem csak ízletes, de rendkívül energiadús ennivalót varázsolhatunk a reggeliző asztalra.

A zabpehely élettani hatásai miatt diétázóknak, sportolóknak éppen úgy ajánlható, mint azoknak, akik szeretnének egészségük és jobb közérzetük érdekében tenni a mindennapokban.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press